Καρανίκας κατά Αλέξη Τσίπρα: «Αντί για rebranding έκανε reunion»
Ο Νίκος Καρανίκας εκτίμησε ότι η αρχική πολιτική στόχευση του Αλέξη Τσίπρα ήταν να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.
Ο Νίκος Καρανίκας εκτίμησε ότι η αρχική πολιτική στόχευση του Αλέξη Τσίπρα ήταν να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.
Με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο Νίκος Καρανίκας, άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, μετά την παρουσίαση της «ΕΛ.Α.Σ. Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης» στο Θησείο.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καρανίκας υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κάνει πολιτικό rebranding, αλλά τελικά κατέληξε, όπως είπε, σε ένα reunion παλιών στελεχών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ακρωνύμιο ΕΛΑΣ, το οποίο χαρακτήρισε «προσβλητικό», λόγω του ιστορικού του φορτίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρώην πρωθυπουργός, από το 2019 και μετά, κινείται με τρόπο που –όπως ανέφερε– προσβάλλει την έννοια, τη μνήμη και την ηθική της Αριστεράς. Τόνισε πως ακρωνύμια με ιστορική σημασία δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία πολιτικού marketing ή ως προϊόντα επικοινωνιακής κατανάλωσης.
Ο Νίκος Καρανίκας εκτίμησε ότι η αρχική πολιτική στόχευση του Αλέξη Τσίπρα ήταν να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροατήριο, από το Κέντρο έως την Αριστερά. Ωστόσο, όπως είπε, όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε η αναμενόμενη ανταπόκριση από τον χώρο του Κέντρου, επέλεξε να στραφεί σε γνώριμα πρόσωπα που δεν τον αμφισβήτησαν έντονα.
Με δηκτικό τρόπο, μάλιστα, χαρακτήρισε τα στελέχη που συγκεντρώθηκαν γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό ως «ρετάλια», εξηγώντας ότι χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη λέξη λόγω της οικογενειακής του αναφοράς στη μητέρα του, η οποία ήταν μοδίστρα.
Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο κ. Καρανίκας υποστήριξε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε με στόχο το Κέντρο, αλλά όταν αυτό δεν απέδωσε, η ομάδα του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε να ανεβάσει πολιτικά τον πήχη, προβάλλοντας την ιδέα μιας ευρύτερης αριστερής συμπαράταξης.
Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι μιλά για πρώην συντρόφους του, απάντησε πως δεν θεωρεί πλέον συντρόφους ανθρώπους που, κατά την άποψή του, συνέβαλαν σε εσωκομματικές μεθοδεύσεις. Αναφέρθηκε ειδικά στην υπόθεση Κασσελάκη, αλλά και στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε απαξιωτικά. Όπως είπε, για τον ίδιο η έννοια του συντρόφου συνδέεται με μια «ηθική αρχή συνεννόησης».
ολες οι ειδησεις
- Αιγάλεω 1955: Η ξεχασμένη Αθήνα που δεν θα πιστεύεις ότι υπήρξε (Βίντεο)
- Ο Guardian στη Μεσσηνία: Πώς η «Οδύσσεια» του Νόλαν μπορεί να αλλάξει για πάντα την περιοχή
- Κέιτι Πέρι: Η δημόσια αφιέρωση στον Τζάστιν Τριντό από τη σκηνή – «Σ’ αγαπώ, μωρό μου»
- Το ελληνικό καλοκαίρι στη μεγάλη οθόνη: Οι ταινίες που το έκαναν αξέχαστο (Βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr