Κικίλιας για τα σενάρια παραίτησης: «Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ»
«Φυσικά ο διορισμός και η σύνθεση της κυβέρνησης είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού» πρόσθεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
«Φυσικά ο διορισμός και η σύνθεση της κυβέρνησης είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού» πρόσθεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Τέλος στα σενάρια περί παραίτησής του έβαλε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα ούτε το 2014 μέχρι τις εκλογές, ούτε σαν υπουργός Υγείας μέσα στην πανδημία μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού. Δεν θα φυγομαχήσω τώρα με τις χειρότερες πυρκαγιές και πλημμύρες στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου
«Φυσικά ο διορισμός και η σύνθεση της κυβέρνησης είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού» πρόσθεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Kακοκαιρία Daniel
Σε σχέση με το τι πήγε στραβά με την κακοκαιρία Daniel ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην ένταση του φαινομένου. «Έφταιξαν οι 600 – 700 τόνοι νερού της κακοκαιρίας Daniel», είπε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε ότι η Πολιτική Προστασία εξέδωσε από νωρίς οδηγίες και έστειλε επιστολές σε περιφέρειες και δήμους προκειμένου να είναι ενημερωμένες οι τοπικές αρχές για τα ακραία φαινόμενα.
«Στον τομέα της πρόσληψης δώσαμε από την πρώτη στιγμή οδηγίες για την κακοκαιρία», τόνισε.
Σε ερώτηση για το εάν εστάλη μήνυμα από το 112 όταν έπρεπε και όπου έπρεπε καθώς υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων που αναφέρουν ότι το έλαβαν όταν εγκλωβίστηκαν ή ποτέ ο κ. Κικίλιας επέμεινε ότι τα 112 εστάλησαν εγκαίρως.
«Τα 112 εστάλησαν εγκαίρως και προειδοποιήθηκαν οι πολίτες», είπε ενώ πρόσθεσε ότι «θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις εν ώρα καταιγίδας».
Ένοπλες Δυνάμεις
Σε σχέση με τον ρόλο των ενόπλων δυνάμεων στη διαχείριση και τις καταγγελίες ότι άργησαν να επέμβουν ο κ. Κικίλιας ήταν κατηγορηματικός ότι και κλήθηκαν να βοηθήσουν από την πρώτη στιγμή και έσπευσαν να το κάνουν χωρίς καθυστέρηση, ενώ σημείωσε ότι με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ έχουν άριστη συνεργασία.
«Η κλήση για εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων έγινε την Τετάρτη από την πρώτη μέρα και αμέσως ανταποκρίθηκαν», υποστήριξε ο Βασίλης Κικίλιας.
Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσαν να σηκωθούν νωρίτερα τα ελικόπτερα απάντησε κατηγορηματικά όχι «καθώς υπήρχαν κεραυνοί και ήταν απαγορευτικό να πετάξουν».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι υπήρξε μια «σπέκουλα για εκατόμβη νεκρών στις λάσπες πράγμα που αποδείχθηκε αναληθές» και αναφέρθηκε στα πολλά θύματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας στη Λιβύη.
Στη μεγάλη εικόνα και σε μια συγκλονιστική κατάσταση που βιώσαμε όλοι ήταν εκεί, πρόληψη υπήρχε και αρωγή για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Έγινε μια τιτάνια προσπάθεια.
Τα αντιπλημμυρικά έργα μέσα στα δάση είναι στην ευθύνη των δασαρχείων και του υπουργείου Περιβάλλοντος
Σε σχέση με το τι έγινε από τον Ιανό μέχρι σήμερα ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι δόθηκαν κονδύλια που πρέπει να δούμε πως αξιοποιήθηκαν.
ολες οι ειδησεις
- Έφηβος από αριστοκρατική γενιά
- Μαρίνα Σταυράκη: Αυτός είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που της έχει «κλέψει» την καρδιά
- Επίθεση Μητσοτάκη στο Documento και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Μυλωνάκη
- Δήμος Βερύκιος: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για την Τίνα Μεσσαροπούλου – «Έστειλε μήνυμα στον Γιώργο Μυλωνάκη, δευτερόλεπτα πριν το πάθει»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr