current views are: 33

1 Δεκεμβρίου 2022
Δημοσίευση06:59

Κιβωτός του Κόσμου: Καταθέσεις μαρτύρων και νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση – Ραγδαίες οι εξελίξεις στην ΜΚΟ

Η Κιβωτός κλονίζεται από τη νέα κατάθεση.

Δημοσίευση 06:59’
Κιβωτός

Η Κιβωτός κλονίζεται από τη νέα κατάθεση.

«Ξηλώνεται» η Κιβωτός του Κόσμου, στον απόηχο των καταγγελιών. 3 «κεφάλια» ήδη απολύθηκαν, την ώρα που νέα μαρτυρία ανηλίκου, καθώς και η κατάθεση της 19χρονης, οδηγούν το θρίλερ σε νέα «επεισόδια».

Κιβωτός Του Κόσμου:19χρονη κατέθεσε στις Εισαγγελείς για την κακοποίηση της

Πρόκειται για τη 19χρονη Ευγενία, η οποία έχει μιλήσει και δημόσια για την κακοποίηση που έχει υποστεί μέσα στη δομή της Κιβωτού. Έχει μιλήσει για τις συνέπειες όπως ονομάζονταν οι σκληρές τιμωρίες, καθώς και για την πολύμηνη απομόνωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δικαστικού συντάκτη Κωνσταντίνου Γεώργιζα στο STAR, η μάρτυρας περιέγραψε στις Εισαγγελείς όσα έζησε, όσα είδε κι όσα άκουσε και μάλιστα κατέθεσε ονοματεπώνυμο.

Σημειώνεται ότι η κοπέλα έχει ζήσει στις δομές της Κιβωτού σε Ιωάννινα, Κολωνό και Χίο, από 9 έως 18 ετών. Σύμφωνα με το συνήγορό της δήλωσε και παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Κιβωτός του Κόσμου:  Ανήλικος καταγγέλλει ασέλγεια από στέλεχος της ΜΚΟ

Άλλος ένας ανήλικος δηλώνει δηλώνει πως ηγετικό στέλεχος της δομής ασέλγησε εις βάρος του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ανήλικος από τη δομή του Βόλου, ο οποίος κλήθηκε μυστικά να καταθέσει πριν από δύο ημέρες, κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα, ότι ηγετικό στέλεχος της δομής του προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Η κατάθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα ερευνήσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο ανήλικος. Για τη συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει λόγος και από τον 19χρονο, από τον οποίο ξεκίνησε η υπόθεση.

Μετά τις καταγγελίες του 19χρονου, αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο ανήλικος. Στελέχη της αστυνομίας ταξίδεψαν από την Αθήνα στον Βόλο και του πήραν, κάτω από άκρα μυστικότητα, κατάθεση.

Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν 3 ηγετικά στελέχη

Το νέο ΔΣ της Οργάνωσης αποφάσισε την απόλυση τριών εργαζομένων των δομών, οι οποίοι και οι τρεις είναι στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή.

Κιβωτός του Κόσμου: Ποιοι «έφαγαν πόρτα»

– Ο 35χρονος παιδαγωγός από τη δομή της Πωγωνιανής που έχει καταγγελθεί για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές

– Η σύζυγος του 35χρονου, επίσης από τη δομή της Πωγωνιανής, κοινων9ική λειτουργός και μέλος του προηγούμενου ΔΣ.

– ο 35χρονος με καταγωγή από το Ιράκ, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής της «Κιβωτού».

Ζητούν νομική ασυλία

Την ίδια στιγμή, το νέο ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» ζητά νομική ασυλία προκειμένου να συνεχίσει το έργο του.

Όλα αυτά, την ώρα που οι καταγγελίες δεν έχουν τελειωμό, τόσο για κακοποιητικές συμπεριφορές όσο και για την αμύθητη περιουσία της Οργάνωσης.

Κιβωτός του Κόσμου: Ποιος ήταν ο Α.Ι.

Ο Α.Ι ήταν γενικός διευθυντής στην Κιβωτό του Κόσμου και «πρωτοπαλίκαρο» του πατέρα Αντώνιου.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η χλιδάτη ζωή του Ιρακινού γενικού διευθυντή της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο πρόσφυγας από το Ιράκ μπήκε σε δομή όταν ήταν 9 ετών, μεγάλωσε εκεί και στη συνέχεια έγινε γενικός διευθυντής. Τα αδέλφια, η σύζυγος του και η αδερφή της, επίσης εργάζονταν εκεί.

«Αυτοί οι τρεις Ιρακινοί έχουν κάτσει μόνο. Δε δουλεύουν. Τα τρία αδέλφια. Οι τρεις Ιρακινοί. Μαζί με τον παπά. Αυτοί έκαναν κουμάντο. Τους ξέρω όλους αυτούς. Ξέρω και τον… ξέρω και την οικογένειά του, τους ξέρω όλους. Εγώ τους ξέρω απ’ όταν ήρθαν από το Ιράκ. Είναι τρεις αδελφές και τρία αγόρια. Έξι αδέλφια. Τα τρία αγόρια, είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο μέσα στη δομή», λέει μάρτυρας

kivotos irak

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο «Live News», η ιστορία της ζωής του 34χρονου πάντα προκαλούσε ερωτήματα, καθώς από τη στιγμή που ενηλικιώθηκε, ξαφνικά έκανε μια άνετη ζωή, με ταξίδια και ακριβά ρούχα.

Ο 34χρονος μάλιστα, συχνά ανέβαζε φωτογραφίες όπως μία με ένα πούρο, που αποτύπωναν έναν τρόπο ζωής που μόνο ταπεινό και φτωχικό δεν θα τον έλεγες.

Ήταν άλλωστε και τα ταξίδια στο εξωτερικό, αρκετά σε όλη την Ελλάδα αλλά και ο πλουσιοπάροχος γάμος πρόσφατα που άφησε εποχή, με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα στο πλευρό του και έναν από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές να αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των καλεσμένων.

Το δεξί χέρι

Ο 34χρονος είναι από τα πρώτα παιδιά που έμειναν στην Κιβωτό. Τον συνάντησε ο πατέρας Αντώνιος να παίζει σε μια πλατεία την ώρα που έπρεπε να είναι στο σχολείο και θέλησε να μάθει την ιστορία του.

Σε παλιότερη συνέντευξή του ο 34χρονος έλεγε για την σχέση του με τον ιερέα.

«Η Κιβωτός που με υπεράσπιζε από μικρό παιδί ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό δεν μπορεί παρά να είναι ένα καταφύγιο για όλο τον κόσμο. Ο πατέρας Αντώνιος δέχτηκε πολλές αντιδράσεις στην αρχή. Ήταν πολλοί αυτοί που του είπαν ‘τι κοιτάς τώρα ξένα παιδιά, εσύ ασχολήσου με τη δουλειά σου’.

»Αλλά αυτός συνέχισε. Ουδέποτε μας μίλησε για την θρησκεία, για την εκκλησία. Ουδέποτε μας είπε ελάτε να δείτε τι κάνω στην εκκλησία. Σεβόταν την καταγωγή μας και τα πιστεύω μας».

Η αναδοχή που… εξέπληξε

Είναι όμως, ένα ακόμη περιστατικό, που θορύβησε τον κόσμο γύρω του. Παρουσιάστηκε ως ανάδοχος γονιός ενός παιδιού από τη δομή, εγείροντας ερωτήματα για το εάν πράγματι πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει.

«Ξαφνικά, ο… εμφανίστηκε ως ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού, 4 ετών από την Αλβανία, μέσα από την ‘Κιβωτό’. Το έλεγε παντού και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς ένας τόσο νέος άνδρας, μόνος του, κατάφερε να γίνει ανάδοχος, ενώ ζευγάρια που παλεύουν να το καταφέρουν χρόνια, απορρίπτονταν από την ‘Κιβωτό’.

»Όλοι αναρωτηθήκαμε για τα κριτήρια και πώς τα πληροί. Βέβαια, βλέπαμε ότι το χρήμα ρέει άφθονο. Ταξίδια, ζωή με ανέσεις. Είπε μάλιστα ότι έπαιρνε και επίδομα αναδοχής. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκε μία εργαζόμενη από την ‘Κιβωτό’. Ένας γάμος πλουσιοπάροχος».

Κι ενώ το δεξί χέρι του παπά εγκρίθηκε ως ανάδοχος και έπαιρνε το επίδομα, η γυναίκα που μιλά στο LIVE NEWS, παρότι προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να γίνει ανάδοχος παιδιού από την «Κιβωτό», πάντα έπεφτε σε τοίχο.

«Δε δίνουνε. Αυτό είναι το θέμα, ότι ο παππάς, ο πατέρας Αντώνης, δεν αφήνει αναδοχές να γίνουν με τίποτα. Και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το παιδί δε θέλει γιατί περνάει τόσο καλά, που δε θέλει».

Στην περίπτωση της Χριστίνας, 25 φορές είχε εγκριθεί από το σύστημα του υπουργείου Εργασίας για να γίνει ανάδοχη. Και τις 25 φορές η «Κιβωτός», όπως καταγγέλλει, απέρριψε το αίτημά της.

«25 φορές το σύστημα έχει προτείνει κάποια παιδιά, κυρίως όμως από την ‘Κιβωτό’ γιατί εκείνοι έχουν τα πολλά. Οι διαδικασίες αυτές, ο μηχανισμός της αναδοχής, είναι πάρα πολύ σωστά, από την άποψη του κράτους οργανωμένα, πλην όμως δεν υπηρετείτε από τις ΜΚΟ, γιατί δεν θέλουν να δίνουν πολλά γι΄ αυτό και έχουν τόσα πολλά. Δεν σας κάνει εντύπωση;».

Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή, χορηγείται στους ανάδοχους γονείς οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής του. Ένα επίδομα που αρχίζει από τα 325 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 1.200.

Ο 34χρονος, όπως και άλλα δύο στελέχη της «Κιβωτού» που από φιλοξενούμενοι, με την πάροδο του χρόνου, έγιναν εργαζόμενοι στη δομή, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών για την ασέλγεια που έχει καταγγελθεί αλλά και για τις κακοποιήσεις.

Τις απάνθρωπες τιμωρίες που «βάπτιζαν» συνέπειες και τους ξυλοδαρμούς παιδιών της «Κιβωτού».


σχετικα αρθρα