current views are: 27

30 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση17:23

Κιβωτός του Κόσμου: Πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα αγόρασαν μεζονέτα στη Ραφήνα με χρήματα της ΜΚΟ!

Η Κιβωτός του Κόσμου και τα πολυτελή οικήματα.

Δημοσίευση 17:23’
Κιβωτός

Η Κιβωτός του Κόσμου και τα πολυτελή οικήματα.

Η Κιβωτός του  Κόσμου συνεχίζει να βρίσκεται «στο μικροσκόπιο», με τις αποκαλύψεις σχετικά με την αμύθητη περιουσία που κατάφεραν να αποκτήσουν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, μέσω της Οργάνωσης να συνεχίζονται.

Ήδη ελέγχονται τραπεζικοί λογαριασμοί και ακίνητα που ανήκουν στο ζεύγος αλλά και στους στενούς συγγενείς τους, με τις κατοικίες σε Ραφήνα και Κολωνό να γίνονται φύλλο και φτερό.

Όπως έχει προκύψει από τον οικονομικό έλεγχο και όπως αποκαλύπτει το MEGA, η μεζονέτα στη Ραφήνα αγοράστηκε στις 12/11/2007.

Όπως φαίνεται από τα συμβόλαια, πρόκειται για κατοικία πρώτου ορόφου 105,580 τ.μ. με θέση στάθμευσης 15 τ.μ. και αντικειμενική αξία 126.159,55 ευρώ.

Η τιμή πώλησής του ήταν 295.000 ευρώ τα οποία, όπως προκύπτει, προέρχονται από την Κιβωτό.

Αίσθηση προκαλεί πως το ποσό συμφωνήθηκε και πληρώθηκε σε μετρητά πριν την υπογραφή του συμβολαίου και εκτός γραφείου όπως ρητά δήλωσαν στον συμβολαιογράφο οι εμπλεκόμενοι.

Μέχρι και σήμερα, η κατοικία στη Ραφήνα εμφανίζεται ως κύρια κατοικία του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή.

Κιβωτός του Κόσμου: Συνεχίζουν να παζαρεύουν τα ενοίκια για τα ακίνητα

Ο Φίλιππος Σωτηρόπουλος, ο άλλοτε υπεύθυνος για τα ακίνητα της οργάνωσης από δωρεές, συνεχίζει να διαπραγματεύεται τιμές και να κλείνει συναντήσεις με ενδιαφερόμενους που θέλουν να νοικιάσουν, σαν να μην άλλαξε τίποτα.

Όπως έκανε επί 6 χρόνια, στο πλευρό του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Το MEGA επικοινώνησε μαζί του.

Σε μια σειρά από ενοικιαστήρια στην Πάτρα και την Αθήνα, το δικό του τηλέφωνο. Είναι ακίνητα που κατέληξαν στην «Κιβωτό» από δωρεές και τα προηγούμενα χρόνια, όπως άλλωστε και ο ίδιος είχε παραδεχτεί, ήταν υπεύθυνος για τα περαιτέρω με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα Αντωνίου.

«Τα ακίνητα αυτά τα είχαν κάνει δωρεά ή τα είχαν αφήσει μέσω διαθήκης στην Κιβωτό και η Κιβωτός τα διαχειρίζεται είτε βάζοντας οικογένειες είτε νοικιάζοντας τα», λέει ο ίδιος.

Από προπονητής στην ανδρική ομάδα μπάσκετ της «Κιβωτού» σε θέση κλειδί. Διαχειριστής των ακινήτων που κατέληγαν στην οργάνωση και πολλά από τα οποία νοικιάζονταν.

Σε μια προσπάθεια να φανεί αν συνεχίζει και σήμερα τα όσα έκανε, παρά την απομάκρυνσή του, το κανάλι επικοινώνησε μαζί του ως υποψήφιοι ενοικιαστές, για ακίνητο 90 τετραγωνικών στο κέντρο της Πάτρας.

«Ναι, ναι αυτό είναι μία αποθήκη. Αυτό αρχική τιμή είναι 300 ευρώ αλλά από ότι ξέρω είναι συζητήσιμο, τώρα ανάλογα και το τι αποθήκη θα γίνει, τώρα αν… 280 κάπου εκεί είναι η τιμή του ενοικίου από ότι με έχουν ενημερώσει».

Η συνομιλία μαζί του κρατάει 5 λεπτά και σε αυτά κλείνει ραντεβού και δίνει μια πρώτη γεύση για τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν για να κλείσει η συμφωνία.

«Με τι αντικείμενο, επειδή είναι η πολυκατοικία, δεν ξέρω αν σας δίνει και άδεια. Λογικά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει με αυτό, αλλά… Με ρούχα. Θα είναι βιοτεχνία η θα είναι κατάστημα λιανικής; Δεν είναι θέμα τι θέλουμε μπροστά. Είναι ό,τι είναι το νόμιμο, δεν υπάρχει το μπροστά και πίσω και κανονικά. Ό, τι είναι το νόμιμο. εγγύηση και ένα ενοίκιο. Αλλά τώρα αυτό δεν είναι τίποτα διαφορετικό από ό,τι παίρνει όλος ο κόσμος».

Όπως λέει το ακίνητο ανήκει σε έναν οργανισμό, για λογαριασμό του οποίου κάνει τη διαπραγμάτευση. Όταν όμως ρωτήθηκε ποιος είναι αυτός ο οργανισμός, ο ίδιος δε δίνει απάντηση.

«Όχι, όχι, όχι δεν είμαι ιδιοκτήτης. Ούτε μεσίτης είμαι, συνεργάτης είμαι και εκπροσωπώ οργανισμό. Να σας πω κάτι τώρα; Μου κάνετε 150 ερωτήσεις από το τηλέφωνο. Θα τα πούμε από κοντά, εάν θα υπάρξει επαφή, πολύ ευχαρίστως, να τα πούμε από κοντά και ό,τι απορίες έχετε να σας τις λύσω. Τώρα με παίρνετε στο τηλέφωνο και με ρωτάτε μόνο Ε9 που δεν μου ζητάτε. Αυτό εισπράττω. Με συγχωρείτε πάρα πολύ. Αυτή είναι η τελευταία τιμή που έχω από τους ιδιοκτήτες».

Παρά την απομάκρυνσή του, παρά τις αλλαγές στην πυραμίδα της «Κιβωτού», ο ίδιος συνεχίζει όπως φαίνεται στα γνώριμα βήματα.

«Να σας πω κάτι; Επειδή αυτή την στιγμή δεν είναι το θέμα μας τα 20 – 30 ευρώ να το συζητήσω κι εγώ αλλά θα πρέπει, επειδή είμαστε στην Αθήνα, θα πρέπει να βρεθούμε κάτω, να βρεθούμε από κοντά να το συζητήσουμε».

Η συνομιλία μαζί του γεννά μια σειρά από ερωτήματα. Τι λόγους έχει να διαπραγματεύεται ακόμα ακίνητα που δεν του ανήκουν; Γιατί συνεχίζει να κλείνει συναντήσεις με ενδιαφερόμενους; Γιατί παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος ενός οργανισμού που αρνείται να κατονομάσει.

Ο Φίλιππος Σωτηρόπουλος είχε απομακρυνθεί πριν από 10 ημέρες από το διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού», όταν η υπόθεση βρέθηκε στην κορυφή της επικαιρότητας. Τότε είχε προσπαθήσει να ρίξει τους τόνους.

Παρόλα αυτά μέχρι και χθες βράδυ συνέχιζε να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο και να διαπραγματεύεται.


σχετικα αρθρα