13 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση: 06:58'
Τελευταία ενημέρωση: 04:25'

Κοτζιάς: Σταθερές οι σχέσεις με την κυβέρνηση Τραμπ – Ελπίζουμε σε περαιτέρω ανάπτυξή τους

«Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιον βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Δημοσίευση: 06:58’
Τελευταία ενημέρωση: 04:25’

«Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιον βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

«Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιον βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ εκφράζοντας την ελπίδα ότι η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Ουάσιγκτον θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις που έχει η Ελλάδα με τη νέα κυβέρνηση Τραμπ, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε πως: «Νομίζω ότι με τη διοίκηση του σημερινού προέδρου έχουμε σταθερές σχέσεις και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις. Ελπίζω να αναπτυχθούν παραπέρα, θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιο βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας. Ελπίζω επίσης να μπορέσω να προωθήσω την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδος και με άλλους υπουργούς που είναι απαραίτητες και για τη χώρα μας και για τις διεθνείς μας σχέσεις».

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε επίσης πως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Τράμπ είχε συνάντηση με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, τον κ. Φλίν και πρόσθεσε πως θα συναντήσει την Τρίτη, για πρώτη φορά το νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, τον υποστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των συναντήσεων που θα έχει στην αμερικανική πρωτεύουσα, είπε ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, άλλους υψηλούς παράγοντες της νέας διοίκησης, με think tanks, και με γερουσιαστές και βουλευτές του Κογκρέσο των ΗΠΑ.


TOP NEWS

uncached