Δημοσίευση: ’
Τελευταία ενημέρωση: ’

Κρήτη: Ένοχος ο Πακιστανός πατέρας της 3χρονης για παράνομη παραμονή – Εν αναμονή της δικογραφίας για κακοποίηση

Δήλωσε ότι είχε δώσει 1.000 ευρώ για να εκδώσει έγγραφο που, όπως πίστευε, αποδείκνυε ότι βρίσκεται νόμιμα στη χώρα.

Δημοσίευση: ’
Τελευταία ενημέρωση: ’
Κρήτη: Ένοχος ο Πακιστανός πατέρας της 3χρονης για παράνομη παραμονή – Εν αναμονή της δικογραφίας για κακοποίηση
Flashnews

Δήλωσε ότι είχε δώσει 1.000 ευρώ για να εκδώσει έγγραφο που, όπως πίστευε, αποδείκνυε ότι βρίσκεται νόμιμα στη χώρα.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκε την Τετάρτη ο 25χρονος Πακιστανός, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση κακοποίησης της 3χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Ο πατέρας δικάστηκε σήμερα στο πλαίσιο του Αυτοφώρου για διοικητικές παραβάσεις, με το δικαστήριο να εξετάζει την παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το τοπικό flashnews.gr, υποστήριξε ότι ήρθε στην Ελλάδα το 2018 για να βρει δουλειά. Είπε ακόμη ότι είχε δώσει 1.000 ευρώ για να εκδώσει έγγραφο που, όπως πίστευε, αποδείκνυε ότι βρίσκεται νόμιμα στη χώρα. Ανέφερε επίσης ότι εργάζεται σε χωράφια και ότι όλο αυτό το διάστημα έμενε σε χώρο δίπλα στα θερμοκήπια όπου δούλευε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ζούσε μόνος του στον συγκεκριμένο χώρο, χωρίς άλλους ομοεθνείς του μαζί του. Στο δικαστήριο παρέστη και ο δικηγόρος του, Ραφαήλ Λακιωτάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο πελάτης του ενδιαφέρθηκε να βγάλει άδεια παραμονής και πίστευε ότι με αυτό το έγγραφο είχε καλυφθεί. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο 25χρονος παραμένει όλα αυτά τα χρόνια παρανόμως στη χώρα και ότι η βεβαίωση που προσκόμισε δεν αποτελεί λόγο νόμιμης διαμονής. Με βάση αυτή την κρίση, τον κήρυξε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών χωρίς αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Αναμένεται η δικογραφία για την υπόθεση της 3χρονης

Την ίδια ώρα, μέσα στις επόμενες 24 ώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και να σταλεί στην Εισαγγελία Χανίων η δικογραφία που αφορά στην υπόθεση κακοποίησης της 3χρονης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος Ραφαήλ Λακιωτάκης, η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, όταν ολοκληρωθεί η δικογραφία, παραπεμφθεί ο 25χρονος στον εισαγγελέα και ασκηθεί δίωξη, τότε θα λάβει και εκείνος το σχετικό υλικό στα χέρια του. Τόνισε με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο πως θα περιμένει πρώτα να δει τη δικογραφία και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα δεχτεί ή θα αρνηθεί να αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.