Λευτέρης Πετρούνιας: Δεύτερος στον προκριματικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Βίντεο)
Εντυπωσιακός και στο Ζάγκρεμπ ο Έλληνας υπεραθλητής.
Εντυπωσιακός και στο Ζάγκρεμπ ο Έλληνας υπεραθλητής.
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκέντρωσε 14.400 βαθμούς στον προκριματικό των κρίκων στο Ζάγκρεμπ.
- Κατετάγη δεύτερος πίσω από τον Ίλια Ζάικα, που σημείωσε 14.466 βαθμούς.
- Το πρόγραμμά του είχε βαθμό δυσκολίας 5.600 και εκτέλεση 8.800, με μικρό λάθος στην έξοδο.
- Ο Πετρούνιας αναμένεται στον τελικό να παρουσιάσει πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 5.700.
- Σε περίπτωση πρώτης θέσης, θα φτάσει τα εννέα χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Ζάγκρεμπ, καθώς κατέγραψε τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στον προκριματικό.
Ο Έλληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε 14.400 βαθμούς, με 5.600 βαθμό δυσκολίας και 8.800 στην εκτέλεση. Στο πρόγραμμά του είχε ένα μικρό λάθος κατά την έξοδο, χωρίς όμως να επηρεάσει ουσιαστικά τη θέση του στην κατάταξη.
Η επίδοσή του τον φέρνει με ασφάλεια στην τελική οκτάδα των κρίκων, καθώς η βαθμολογία του συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του προκριματικού.
Το εντυπωσιακό πρόγραμμα που χάρισε στον Λευτέρη Πετρούνια 14.400 βαθμούς και τον έστειλε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής του Ζάγκρεμπ!🇬🇷💪
Διαβάστε περισσότερα: https://t.co/H1Bd0X00vS pic.twitter.com/Df2hlltGET
— ERT Sports (@ert_sports) August 19, 2026
Πρώτος ο Ίλια Ζάικα
Μόνο ο Ρώσος Ίλια Ζάικα ξεπέρασε τον Πετρούνια στον προκριματικό. Ο Ζάικα βαθμολογήθηκε με 14.466, έχοντας πρόγραμμα δυσκολίας 5.700 και βαθμό εκτέλεσης 8.766.
Ο Πετρούνιας αναμένεται να παρουσιάσει στον τελικό πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 5.700. Εάν το εκτελέσει χωρίς λάθη, θα έχει ισχυρές πιθανότητες να διεκδικήσει την κορυφή και το χρυσό μετάλλιο.
Στόχος το ένατο ευρωπαϊκό χρυσό
Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Ζάγκρεμπ θα αποτελέσει το ένατο χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Από τη διοργάνωση απουσιάζει ο Αντέμ Ασίλ της Τουρκίας, ο οποίος απέσυρε τη συμμετοχή του. Ο Ασίλ είχε μοιραστεί με τον Πετρούνια το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2025, που είχε διεξαχθεί στη Λειψία.
ολες οι ειδησεις
- Βίσση – Καρβέλας: Tσακώθηκαν στο καμαρίνι λίγο πριν τη συναυλία – Τι έγινε (Βίντεο)
- ΕΛΣΤΑΤ: Λιγότερες γεννήσεις, αλλά και λιγότεροι θάνατοι το 2025
- Τεχνητή νοημοσύνη στις ελληνικές παραλίες: Το CleanSweep «διαβάζει» πού επιστρέφει η ρύπανση
- Το συγκλονιστικό τέλος του «Ριφιφί» αποθεώθηκε στα social media – «Μας γονάτισες, Ευαγγελία Μουμούρη» (Βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr