Παναθηναϊκός VS Ρέιντζερς 1-1: Όνειρο ήταν και τελείωσε για το Champions League
Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για την ανατροπή κόντρα στη Ρέιντζερς, προηγήθηκε με τον Τζούρισιτς, όμως η άμεση ισοφάριση του Γκασαμά σφράγισε τον αποκλεισμό του από το Champions League
Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για την ανατροπή κόντρα στη Ρέιντζερς, προηγήθηκε με τον Τζούρισιτς, όμως η άμεση ισοφάριση του Γκασαμά σφράγισε τον αποκλεισμό του από το Champions League
Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε το Champions League μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Ρέιντζερς στο ΟΑΚΑ. Σε έναν αγώνα όπου κυριάρχησε, «σφυροκόπησε» την αντίπαλη εστία για μία ώρα, αλλά πλήρωσε την αστοχία του και την άμεση απάντηση των Σκωτσέζων.
Το τελικό σκορ σφράγισε την πρόκριση της Ρέιντζερς στον Γ’ προκριματικό γύρο, ενώ οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στον Γ’ προκριματικό του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Σαχτάρ-Μπεσίκτας (4-2 οι Ουκρανοί στο πρώτο ματς), στις 7 και 14 Αυγούστου.Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με τεράστια ορμή, πιέζοντας από τα πρώτα λεπτά την σκωτσέζικη ομάδα μπροστά σε 45.000 φιλάθλους στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Τάσος Μπακασέτας είχε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία με σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 7ο λεπτό, ο Φώτης Ιωαννίδης, μετά από τακουνάκι του Τζούρισιτς, πλασάρε από πλάγια θέση, αλλά ο Μπάτλαντ απέκρουσε με τα πόδια, δείχνοντας από νωρίς την ετοιμότητά του.
Η πίεση των «πρασίνων» συνέχισε να είναι πολύ ασφυκτική. Στο 14ο λεπτό, ο Φακούντο Πελίστρι «μυρίστηκε» το λάθος της άμυνας των Σκωτσέζων, έφυγε σε πλαϊνό τετ-α-τετ αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε ξανά με τα πόδια από τον εντυπωσιακό Μπάτλαντ. Στο 17ο λεπτό, από το «στρώσιμο» του Ιωαννίδη, το σουτ του Κυριακόπουλου βρήκε ξανά τον γκολκίπερ των Ρέιντζερς σε ετοιμότητα. Στο 21ο λεπτό, η καρφωτή κεφαλιά του Ιωαννίδη αποκρούστηκε ενστικτωδώς σε κόρνερ από τον Μπάτλαντ.
Οι επιθέσεις του Παναθηναϊκού συνεχίζονταν κατά κύματα. Στο 26ο λεπτό, από φάουλ του Μπακασέτα, ο Πάλμερ-Μπράουν πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 28ο λεπτό, από το κλέψιμο του Τζούρισιτς μέσα στην περιοχή και «σερβίρισμα» προς τον Πελίστρι, ο Ουρουγουανός πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι πολύ άστοχα, χάνοντας μία από τις σημαντικότερες ευκαιρίες του πρώτου μέρους. Στο 35ο λεπτό, ο Φώτης Ιωαννίδης βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής με κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το δοκάρι, αφήνοντας τους φιλάθλους με την πικρία των χαμένων ευκαιριών.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε την πίεση και στο 54ο λεπτό κατάφερε επιτέλους να ανοίξει το σκορ. Από σέντρα του Μπακασέτα, ο Φιλίπ Τζούρισιτς με μία περίεργη κεφαλιά στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Το γκολ κατακυρώθηκε τρία λεπτά αργότερα έπειτα από έλεγχο του VAR, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο Άαρονς κάλυπτε τον Σέρβο μεσοεπιθετικό.
Η χαρά, ωστόσο, δεν κράτησε πολύ για τους «πράσινους». Στο 58ο λεπτό, ο Ιωαννίδης δεν βρήκε για λίγα εκατοστά την μπάλα να τη σπρώξει στα δίχτυα μετά από κλέψιμο και χαμηλό γύρισμα του Τζούρισιτς. Δύο λεπτά αργότερα, στο 60ο λεπτό, η σκωτσέζικη ομάδα έφερε το ματς στα ίσα. Σε φάση διαρκείας στην περιοχή των «πρασίνων» και έπειτα από δύο απομακρύνσεις σε ισάριθμες προσπάθειες του Ράσκιν, ο Ντζέιντι Γκασαμά, που είχε περάσει στο γήπεδο μόλις ένα λεπτό νωρίτερα, με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα. Το γκολ αυτό ήταν πραγματικό σοκ για τον Παναθηναϊκό, καθώς έσβησε τις ελπίδες για ανατροπή.
Στο 67ο λεπτό, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρουί Βιτόρια, άλλαξε τον σχηματισμό σε τριάδα στην άμυνα, με τον Μαξίμοβιτς να παίζει ως τρίτος στόπερ. Έδωσε όλη την πλευρά στους Πελίστρι (δεξιά) και Κυριακόπουλο (αριστερά), με τον Τετέ λίγο πίσω από τον Ιωαννίδη.
Παρά τις αλλαγές και την περαιτέρω πίεση, οι ευκαιρίες συνέχισαν να χάνονται. Στο 69ο λεπτό, από σέντρα του Τετέ, οι Μαξίμοβιτς και Ιωαννίδης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 71ο λεπτό το σουτ του Τουμπά πέρασε λίγο άουτ. Στο 90+1′, οι Ρέιντζερς λίγο έλειψε να σημειώσουν και δεύτερο γκολ, όμως ο Ντραγκόφσκι «έβγαλε» το τετ-α-τετ του Ντέσερς.
Το τελικό 1-1 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων και σήμανε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από το Champions League.
Σύνθεση Ομάδων & Διαιτητές
Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία)
Κίτρινες: 61’ Μπακασέτας – 45’+2’ Ντάουελ, 63’ Γκασαμά
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (67’ Τσέριν), Πάλμερ-Μπράουν (78’ Γεντβάι), Τουμπά, Κυριακόπουλος, Τσιριβέγια, Μαξίμοβιτς, Πελίστρι, Μπακασέτας (67’ Τετέ), Τζούριτσιτς (78’ Σφιντέρσκι), Ιωαννίδης (84’ Γερεμέγεφ).
ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Ράσελ Μάρτιν): Μπάτλαντ, Ταβέρνιερ, Σούταρ, Ντζιγκά, Άαρονς, Ντάουελ (74’ Χεφτέ), Ρόθγουελ (82’ Μπαϊράμι), Ντιομαντέ, Ράσκιν, Κέρτις (59’ Γκασαμά), Περέιρα (82’ Ντέσερς).
Δείτε την περιγραφή του αγώνα, όπως έγινε από το Sportdog.gr
ολες οι ειδησεις
- Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή γεννά την τρομοκρατία
- Η γυναίκα που παντρεύτηκε και τον Ωνάση και τον Νιάρχο
- Conference League: Για τη «σφραγίδα» πρόκρισης με δεύτερη νίκη η AEK (19:45)
- Ρήγμα στις σχέσεις Αντετοκούνμπο – Μπακς – Τα «Ελάφια» θέλουν να τον βάλουν στα … πιτς
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr