Μητσοτάκης: «Πριν το τέλος του έτους θα θεσμοθετηθεί η επιστολική ψήφος και για τις εθνικές εκλογές» – Τι είπε για ακρίβεια και Ολυμπιακό
Ερωτηθείς για την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε «ότι η τιμή του καφέ ως πρώτης ύλης έχει αυξηθεί». Σημείωσε ότι έχει γίνει μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και δεν είδαμε τρομερή μείωση στην τιμή του.
Ερωτηθείς για την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε «ότι η τιμή του καφέ ως πρώτης ύλης έχει αυξηθεί». Σημείωσε ότι έχει γίνει μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και δεν είδαμε τρομερή μείωση στην τιμή του.
Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90,1 πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
«Ο Ολυμπιακός έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2004 και είμαστε όλοι υπερήφανοι για αυτό. Είμαστε χαρούμενοι επίσης που διοργανώσαμε άρτια και με ασφάλεια μια κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να κάνουμε το πρωτάθλημα ευρωπαϊκό» είπε στην αρχή της συνέντευξής του ο κ. Μητσοτάκης.
«Το γιορτάσαμε στο σπίτι με φίλους. Είχα κάνει την πρόβλεψή μου», εξομολογήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς για την ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε «ότι η τιμή του καφέ ως πρώτης ύλης έχει αυξηθεί». Σημείωσε ότι έχει γίνει μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και δεν είδαμε τρομερή μείωση στην τιμή του.
«Έχουμε κάνει παρεμβάσεις στο airbnb και εξετάζουμε αν υπάρχει λογική για πρόσθετους περιορισμούς αλλά όχι σε όλη τη χώρα», είπε, τονίζοντας ότι το κυβερνητικό επιτελείο είναι σε φάση διερεύνησης ενός σύνθετου προβλήματος.
«Στο σπίτι μας κάνουμε τις ίδιες συζητήσεις για την ακρίβεια όπως σε κάθε σπίτι. Έχουμε έναν επίμονο πληθωρισμό και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Έχουμε στηρίξει από την αρχή της πανδημίας τα νοικοκυριά και με ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την ακρίβεια ενώ αναφέρθηκε στην πρότασή του για τις πολυεθνικές.
«Την επόμενη μέρα στην Ευρώπη πρέπει να δουλέψουμε και με τους Σοσιαλιστές και με όλους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «Η χώρα πάει καλύτερα, ας δούμε τη μεγάλη εικόνα. Η μηδενική κριτική αδικεί την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας».
«Το καλό είναι να αφήσουμε την Εκκλησία έξω από τις αντιπαραθέσεις. Τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ, που αντιπροσωπεύουν έναν πιο σκληρό πατριωτισμόπρέπει να αναλογιστούν πως η Ελλάδα έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία 10 χρόνια» πρόσθεσε.
«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε με την επιστολική ψήφο. Πριν το τέλος του έτους θα έχει νομοθετηθεί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι «θα δώσουμε τη δυνατότητα και στους εντός Ελλάδας».
«Είχαμε προτάξει την Υγεία ως κεντρικό πυλώνα της δεύτερης τετραετίας. Μας προβληματίζει πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ. Είναι απαραίτητο να αλλάξει το πλαίσιο, για να μην καθυστερούν οι αναγκαίες προσλήψεις στο ΕΣΥ», σημείωσε.
Και συμπλήρωσε μιλώντας για όσα έχουν γίνει στον τομέα της Υγείας: «150 Κέντρα Υγείας ξαναφτιάχνοται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στις προληπτικές εξετάσεις».
«Δεν έχω καμία σκέψη να αλλάξω το μπόνους των εδρών για τις εκλογές» ξεκαθάρισε.
«Στην Ευρώπη είναι απαραίτητη η συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, δεν χρειαζόμαστε κόμματα επαναστατικής γυμναστικής» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε ερωτηθείς για τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Το ΕΛΚ θα είναι το πρώτο κόμμα που θα επιλέξει τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν – Η επιλογή μας είναι η φον ντερ Λάιεν».
«Μετά τις ευρωεκλογές η χώρα θα έχει σίγουρα ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και απέφυγε να απαντήσει για το πρόσωπο που θα αναλάβει λέγοντας ότι «πρώτα μιλάμε για χαρτοφυλάκιο και μετά για πρόσωπο»,
«Κάθε εκλογή είναι μια συλλογική προσπάθεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συστράτευση όλων των στελεχών».
«Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή, που θα λάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Δεν θα γυρίσει η Ελλάδα στην εποχή των λεφτόδεντων».
Ακούστε LIVE τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Παραπολιτικά 90,1
ολες οι ειδησεις
- Η νέα πρόκληση των smartphones παρά την τεχνολογική πρόοδο
- Θανατηφόρο τροχαίο στην Πετρούπολη: Νεκρός 38χρονος άνδρας – Συνελήφθη η οδηγός που τον παρέσυρε με ΙΧ
- «Άκουσε» τον λαό της Βραζιλίας ο Αντσελότι – Ο Νεϊμάρ… πάει Μουντιάλ
- 19 Μαΐου: Η ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τα 353.000 θύματα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr