Μήνυση για ενδοοικογενειακή βία είχε καταθέσει και η πρώην σύζυγος του γνωστού δικηγόρου
Διαρκώς νέες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που αφορά γνωστό δικηγόρο ο οποίος αυτή την ώρα κρατείται στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία του τη Δευτέρα στον Ανακριτή.
Διαρκώς νέες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που αφορά γνωστό δικηγόρο ο οποίος αυτή την ώρα κρατείται στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία του τη Δευτέρα στον Ανακριτή.
Διαρκώς νέες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που αφορά γνωστό ποινικολόγο ο οποίος αυτή την ώρα κρατείται στη ΓΑΔΑ μέχρι την αυριανή απολογία του στον Ανακριτή.
Μάλιστα, τη στιγμή που η νυν σύζυγός του επιμένει πως έπεσε από τις σκάλες (αν και τα τραύματά της δεν δικαιολογούν πτώση), η πρώην σύζυγος του δικηγόρου φαίνεται πως τον έχει καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία, τον Οκτώβριο του 2017.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου και μητέρα των παιδιών του, είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, για ενδοοικογενειακή βία σε περιοχή των βορείων προαστίων της Αθήνας.
Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο Βερβεσός
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για “ενδοοικογενειακή βία” σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.
Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.
Συνελήφθη με τον νόμο Φλωρίδη ο γνωστός ποινικολόγος
Στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, με αφορμή τη σύλληψη γνωστού Αθηναίου δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία και ειδικά κατά της συζύγου του, υπενθύμιζαν ότι σε εφαρμογή της ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία γνωστός δικηγόρος, καθώς η σύζυγός του έφερε τραύματα οφειλόμενα κατά δήλωσή της σε «οικιακό ατύχημα» (πτώση από σκάλα).
Αναλυτικότερα, νέο νομοθετικό πλαίσιο που αντικατέστησε το άρθρο 23 του νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας», υποχρεώνει του ιατρούς να ειδοποιούν τις αρχές, όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία, ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.
Ακόμη, με την θέσπιση υποχρέωσης καταγγελίας, ο νόμος θωρακίζει τους ιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες (λ.χ. παιδαγωγούς, ψυχολόγους) που καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που υποπίπτουν στην αντίληψή τους, με σχετικό (εκτός αν αποδειχθεί πως ενήργησαν δολίως) ακαταδίωκτο σε εκδικητικές σε βάρος μηνύσεις των δραστών, αλλά και αποφυγή της ταλαιπωρίας να καταθέσουν ως μάρτυρες στο ακροατήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. (εκτός αν το δικαστήριο κρίνει απολύτως αναγκαία τη κατάθεση τους με φυσική παρουσία και δεν αρκεί η ανάγνωση της αναφοράς τους).
ολες οι ειδησεις
- Ένας έντιμος ριζοσπάστης, αριστερός: Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα: Τα συμπεράσματα – Δείτε το βίντεο
- Τι συμβαίνει με τον Χάρη Δούκα, πού το πάει ο δήμαρχος, πώς τον βλέπει το ΠΑΣΟΚ – Συνεργασία με Τσίπρα ή αμφισβήτηση Ανδρουλάκη;
- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος – Μετά τις δολοφονίες και το κελί… για μεζέδες στην Καισσαριανή
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr