30 Οκτωβρίου 2025
Δημοσίευση: 12:00'

Μοσχάτο: Η συμμορία του «183» – Ο 13χρονος που ξυλοκοπήθηκε από 15 άτομα «χωρίς λόγο» – «Με χτυπούσαν, με κλωτσούσαν» λέει το θύμα

Όλα ξεκίνησαν από μια παρεξήγηση στο πάρκο μπροστά από τον ηλεκτρικό σταθμό του Μοσχάτου, το βράδυ του Σαββάτου 25 Οκτωβρίου 2025.

Δημοσίευση: 12:00’
Καλαμάτα ξυλοδαρμός πατέρας γιος

Όλα ξεκίνησαν από μια παρεξήγηση στο πάρκο μπροστά από τον ηλεκτρικό σταθμό του Μοσχάτου, το βράδυ του Σαββάτου 25 Οκτωβρίου 2025.

Σοκ έχει προκαλέσει στο Μοσχάτο ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 13χρονου μαθητή από ομάδα ανηλίκων, τα μέλη της οποίας φέρεται να ανήκουν σε μια αυτοαποκαλούμενη «συμμορία» με το όνομα «183», εμπνευσμένη από τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής.

Ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε ο γιος του και αποκάλυψε ότι όλα ξεκίνησαν από μια παρεξήγηση στο πάρκο μπροστά από τον ηλεκτρικό σταθμό του Μοσχάτου, το βράδυ του Σαββάτου 25 Οκτωβρίου 2025.

«Ήμουν εκτός Αθηνών όταν με πήρε τηλέφωνο ο γιος μου και μου είπε: “Μπαμπά, με έχουν χτυπήσει 15 άτομα άσχημα, δεν έχω μπαταρία, τι να κάνω;”», ανέφερε ο πατέρας. Παρακολουθώντας το στίγμα του κινητού, του είπε να παραμείνει στο σημείο ώσπου να τον εντοπίσουν.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, ο 13χρονος –μαθητής της Β’ Γυμνασίου– δέχτηκε επίθεση από 15 συνομηλίκους, τους οποίους δεν γνώριζε. Αφορμή φέρεται να στάθηκε μια αθώα φράση που είπε ο μαθητής σε μια φίλη του. Ένα από τα μέλη της παρέας παρεξήγησε τα λόγια του, θεωρώντας πως απευθύνονταν σε εκείνον. Παρά τις εξηγήσεις του παιδιού, εκείνος τον απείλησε: «Καλά, θα δεις τι θα πάθεις».

Λίγο αργότερα, ο 13χρονος δέχτηκε επίθεση από ομάδα 15 ατόμων, που τον χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές. «Το παιδί μου ήταν ψύχραιμο, δεν αντέδρασε, μόνο προσπαθούσε να προστατευθεί. “Με χτυπούσαν, με κλωτσούσαν, μπαμπά”, μου είπε», δήλωσε συγκλονισμένος ο πατέρας.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με όσα του μετέφεραν οι αξιωματικοί, γνώριζε για τη δράση της ομάδας «183» – μιας παρέας ανηλίκων που φαίνεται να δρα στην περιοχή προκαλώντας επεισόδια και εκφοβίζοντας συνομηλίκους.

«Το παιδί έχει φοβηθεί. Δεν θέλει να βγαίνει, ούτε να πηγαίνει στο σχολείο. Πρέπει όμως να συνεχίσει τη ζωή του», πρόσθεσε ο πατέρας του 13χρονου, περιγράφοντας την ψυχολογική του κατάσταση μετά την επίθεση.

Οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μοσχάτου – Ταύρου οδήγησαν στη σύλληψη έξι ανηλίκων ηλικίας 14 και 15 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμου ατόμου κατά συναυτουργία, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εννέα ανήλικοι.

Παράλληλα, συνελήφθησαν και οι γονείς των παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Ενδεικτικό της αγριότητας και της θρασύτητας των δραστών είναι ότι, μετά το τέλος της επίθεσης, ένας από τους συμμετέχοντες πλησίασε ξανά τον 13χρονο και τον χαστούκισε στο πρόσωπο.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις αρχές, με την «παρέα του 183» να μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο της αστυνομίας ως ενδεικτικό φαινόμενο της αυξανόμενης νεανικής βίας στα νότια προάστια.

 


TOP NEWS

uncached