Μπιλ Γκέιτς: Δωρεά 8 δισ. δολαρίων στο ίδρυμα της πρώην συζύγου του, πέντε χρόνια μετά το διαζύγιο
Είναι μία από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές μεταβιβάσεις που έχουν καταγραφεί δημόσια.
Είναι μία από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές μεταβιβάσεις που έχουν καταγραφεί δημόσια.
Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, φαίνεται ότι δώρισε σχεδόν 8 δισεκατομμύρια δολάρια στο ιδιωτικό ίδρυμα της πρώην συζύγου του, Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, πέντε χρόνια μετά το διαζύγιό τους, το οποίο προκλήθηκε από τις εξωσυζυγικές του σχέσεις και τη στενή του σχέση με τον Τζέφρι Έπσταϊν.
Ο 70χρονος έκανε τη δωρεά των 7,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ίδρυμα «Pivotal Philanthropies Foundation» της Μελίντα το 2024, όπως αποκάλυψαν οι New York Times.
Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2024, όταν η Μελίντα παραιτήθηκε από το ίδρυμα «The Bill and Melinda Gates Foundation», το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς το 2000, και πρότεινε στον πρώην σύζυγό της να δωρίσει 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα που σκόπευε να δημιουργήσει.
Ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος «Pivotal» επιβεβαίωσε στους New York Times ότι η συμφωνία των 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει εκπληρωθεί και ότι η δωρεά των σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν μέρος αυτής της συμφωνίας.
ολες οι ειδησεις
- Ένας έντιμος ριζοσπάστης, αριστερός: Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα: Τα συμπεράσματα – Δείτε το βίντεο
- Τι συμβαίνει με τον Χάρη Δούκα, πού το πάει ο δήμαρχος, πώς τον βλέπει το ΠΑΣΟΚ – Συνεργασία με Τσίπρα ή αμφισβήτηση Ανδρουλάκη;
- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος – Μετά τις δολοφονίες και το κελί… για μεζέδες στην Καισσαριανή
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr