Νέα προδιαγραφή USB, θα παρέχει ισχύ έως 100 watts
Τα καλώδια USB χρησιμοποιούνται ήδη για παροχή ρεύματος ή και φόρτιση συσκευών με χαμηλές απαιτήσεις. Αυτό φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει, αφού μια νέα προδιαγραφή, προβλέπει παροχή ισχύος έως και 100 Watts μέσω USB καλωδίωσης.
Τα καλώδια USB χρησιμοποιούνται ήδη για παροχή ρεύματος ή και φόρτιση συσκευών με χαμηλές απαιτήσεις. Αυτό φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει, αφού μια νέα προδιαγραφή, προβλέπει παροχή ισχύος έως και 100 Watts μέσω USB καλωδίωσης.
Τα καλώδια USB χρησιμοποιούνται ήδη για παροχή ρεύματος ή και φόρτιση συσκευών με χαμηλές απαιτήσεις. Αυτό φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει, αφού μια νέα προδιαγραφή, προβλέπει παροχή ισχύος έως και 100 Watts μέσω USB καλωδίωσης. Η νέα αυτή προδιαγραφή, ανακοινώθηκε από το USB 3.0 Promoter Group, μια κοινοπραξία εταιρειών, στην οποία συμμετέχουν και γνωστοί κολοσσοί της βιομηχανίας τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η Intel και η Hewlett Packard.
Στόχος, βεβαίως, είναι εκλείψουν οι διαφορετικοί φορτιστές και να τροφοδοτούνται οι συσκευές μέσω USB. Με τόση ισχύ μπορούν με άνεση να τροφοδοτηθούν από ενεργοβόροι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, μέχρι και laptops.
Ταυτόχρονα, θα μπορεί να γίνεται χρήση και της υπάρχουσας καλωδίωσης, για τις συσκευές με λιγότερες ενεργειακές απαιτήσεις, όπως οι μικρότεροι εξωτερικοί δίσκοι 2,5 ιντσών που ήδη λειτουργούν μέσω των υπαρχόντων USB συνδέσεων.
Το όραμα της κοινοπραξίας, είναι στο μέλλον να τροφοδοτούνται με ρεύμα, μέχρι και τα laptops, μέσω ενός τυποποιημένου USB πρότυπου φορτιστή, κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως «απάντηση» στο Thunderbolt standard των Apple και Intel.
Πηγή: e-pcmag.gr
ολες οι ειδησεις
- Αμβρακικός Κόλπος: Στο όριο το οικοσύστημα ενώ σχεδιάζεται επέκταση ιχθυοκαλλιεργειών από την κυβέρνηση
- Νίκος Μπάρκουλης: Η ρομαντική στιγμή με τη σύντροφό του μπροστά στον Λευκό Πύργο
- Πετρέλαιο θέρμανσης: «Καίνε» οι τιμές, παγώνουν οι παραγγελίες (Βίντεο)
- Φινλανδία: Υπό αστυνομική έρευνα η Google για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr