Νεκροψία-νεκροτομή για τα αίτια θανάτου 7 ημερών βρέφους στο «Αγία Σοφία»
Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του βρέφους
Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του βρέφους
Ερωτήματα προκαλεί ο θάνατος ενός βρέφους μόλις επτά ημερών, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Το πρωί της Τετάρτης, το βρέφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» χωρίς τις αισθήσεις του, έχοντας προηγουμένως εντοπιστεί στην περιοχή της Καλλιθέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας και η θεία του το μετέφεραν αρχικά σε κτηνιατρείο επί της λεωφόρου Συγγρού, που βρισκόταν κοντά, καθώς δεν υπήρχε άμεση πρόσβαση σε ιατρική μονάδα. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το βρέφος δεν είχε σφυγμό και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.
Στο «Αγία Σοφία», οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες επί 40 λεπτά για να το επαναφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα. Το κοριτσάκι φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τραυματισμοί ή σημάδια κακοποίησης στο σώμα του.
Οι γονείς του παιδιού, μετανάστες σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν ότι πανικοβλήθηκαν όταν διαπίστωσαν πως το βρέφος είχε χάσει τον σφυγμό του. Όπως ανέφεραν, προσπάθησαν να το μεταφέρουν στο πλησιέστερο σημείο όπου πίστευαν ότι θα λάμβαναν άμεση βοήθεια, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.
Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαίωσε στο ΕΡΤnews τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου να σώσουν το βρέφος, σημειώνοντας πως όλες οι απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου θα προκύψουν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής. Παράλληλα, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, ιδίως ενόψει της έξαρσης της γρίπης. Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του βρέφους και να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που προέκυψαν από το τραγικό περιστατικό.
ολες οι ειδησεις
- Η δολοφονία που σόκαρε μια μικρή πόλη
- Στη φυλακή 22χρονος που έπεισε ηλικιωμένη να… ξεθάψει 100.000 ευρώ από την αυλή της
- Ο καιρός της Τετάρτης: Βροχές και καταιγίδες – Πτώση θερμοκρασίας έως 13°C στα βόρεια
- Απάτη με πρόσχημα διαρροή ρεύματος στη Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις μετά από καταδίωξη
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr