Νεκρός εντοπίστηκε ο Ρώσος επιχειρηματίας που είχε εξαφανιστεί στην Κύπρο
Η σορός του εντοπίστηκε τελικά στην περιοχή του Πισσουρίου, όπου και ξεκίνησαν οι αστυνομικές έρευνες.
Η σορός του εντοπίστηκε τελικά στην περιοχή του Πισσουρίου, όπου και ξεκίνησαν οι αστυνομικές έρευνες.
Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης του Ρώσου επιχειρηματία Βλαντισλάβ Μπαουμγκέρτνερ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή του Πισσουρίου της Λεμεσού, μετά από μια εβδομάδα ερευνών των κυπριακών αρχών.
Στην περιοχή, που εμπίπτει στην κυριότητα των Βρετανικών Βάσεων, έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για εξετάσεις, σε συνεργασία με την Αστυνομία των ΒΒ. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 56χρονου, αναμένεται να διαφανούν από τη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού του.
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για πρόσωπο που διέμενε και δραστηριοποιείτο επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια στη Λεμεσό. Το τελευταίο σήμα που εξέπεμψε το κινητό του 56χρονου ήταν στην περιοχή Πισσουρίου, όπου κι επικεντρώθηκαν οι έρευνες των Αρχών τις τελευταίες μέρες, μέχρι και με ελικόπτερο της Αστυνομίας, αλλά και drones.
Ο πρωταγωνιστής του «πολέμου του καλίου»
Ο Βλαντισλάβ Μπαουμγκέρτνερ απέκτησε διεθνή φήμη το 2013, όταν ξέσπασε ο λεγόμενος «πόλεμος του καλίου». Ως CEO της ρωσικής εταιρείας Uralkali, αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία με τη λευκορωσική Belaruskali, προκαλώντας την οργή του Αλεξάντρ Λουκασένκο, όπως αναφέρει ο ερευνητικός ιστότοπος «Meduza».
Η απόφασή του αυτή οδήγησε σε σύλληψή του το 2013 στο Μινσκ από τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Η σύλληψη προκάλεσε σοβαρή πολιτική και διπλωματική «ρήξη» μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας.
Από την έκδοση στη Ρωσία στην αθώωση
Ο Ρώσος επιχειρηματίας εκδόθηκε τελικά στη Ρωσία και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ωστόσο, η υπόθεση πήρε διαφορετική τροπή καθώς δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία σε βάρος του. Το 2015, ο Μπαουμγκέρτνερ αθωώθηκε και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.
Μετά την αθώωσή του, επέστρεψε στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αναλαμβάνοντας την ηγεσία της εταιρείας Global Ports, όπου και συνέχισε την καριέρα του μέχρι πρόσφατα.
ολες οι ειδησεις
- Τέμπη: Σφοδρά πυρά για τη δίκη και την αίθουσα-ασφυξία – Ψαρόπουλος: «Όσοι κάνουν δηλώσεις δεν ήταν στην αίθουσα – Ας έρθουν να δουν την πραγματικότητα»
- Σκορδαλιά: Η απλότητα που έγινε ταυτότητα
- Ιδεολογία Ελληνικής Επανάστασης: Εθνική, κοινωνική ή αστική;
- Ο όρκος των αξιωματικών και των υπουργών στις 21 Μαρτίου 1822
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr