21 Οκτωβρίου 2025
Δημοσίευση: 22:30'

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο Σαββόπουλος κέρδισε μια θέση στο πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε πως ο σπουδαίος δημιουργός σκιαγράφησε τις ελπίδες και τις αγωνίες του λαού, αφήνοντας πίσω του μουσικά αριστουργήματα.

Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης
Δημοσίευση: 22:30’
Νίκος Ανδρουλάκης
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε πως ο σπουδαίος δημιουργός σκιαγράφησε τις ελπίδες και τις αγωνίες του λαού, αφήνοντας πίσω του μουσικά αριστουργήματα.

Τη βαθιά του συγκίνηση για τον θάνατο του Διονύση Σαββόπουλου εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι σύσσωμος ο ελληνικός λαός αποχαιρετά τον τραγουδοποιό, ο οποίος μέσα από το έργο του κατάφερε να περιγράψει με ακρίβεια το συλλογικό βίωμα, τις προσδοκίες, τις υπερβάσεις αλλά και τις ανησυχίες του έθνους καθώς περνούσαν οι δεκαετίες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο δημιουργός αφήνει ως κληρονομιά αριστουργηματικούς δίσκους, αναφέροντας ενδεικτικά τον «Μπάλλο», το «Φορτηγό», το «Βρώμικο Ψωμί» και τα «Τραπεζάκια Έξω».

Έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο ο Διονύσης Σαββόπουλος κατάφερε να συνδυάσει τη ροκ κουλτούρα με το λαϊκό τραγούδι και τους παραδοσιακούς ήχους.

«Ο “Νιόνιος” δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης, «αλλά θα κατέχει πάντα μια θέση στις καρδιές μας, ανήκοντας δικαιωματικά στο πάνθεον των κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών».


TOP NEWS

uncached