Ο Φρανσουά Ολάντ στηρίζει την συμφωνία των Σοσιαλιστών με τον Μελανσόν… παρά την διαφωνία του
«Είμαι σοσιαλιστής από τα 20 μου, υπήρξα επικεφαλής του κόμματος για δέκα χρόνια, η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με τον σοσιαλισμό. Σοσιαλιστής είμαι, σοσιαλιστής θα είμαι μέχρι το τέλος της ύπαρξής μου», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.
«Είμαι σοσιαλιστής από τα 20 μου, υπήρξα επικεφαλής του κόμματος για δέκα χρόνια, η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με τον σοσιαλισμό. Σοσιαλιστής είμαι, σοσιαλιστής θα είμαι μέχρι το τέλος της ύπαρξής μου», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό Κόμμα παρά την αντίθεσή του στη συνεργασία με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν και την «Ανυπότακτη Γαλλία». «Είμαι σοσιαλιστής από τα 20 μου, υπήρξα επικεφαλής του κόμματος για δέκα χρόνια, η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με τον σοσιαλισμό. Σοσιαλιστής είμαι, σοσιαλιστής θα είμαι μέχρι το τέλος της ύπαρξής μου», είπε ο Ολάντ μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.
«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι φθαρμένο, κουρασμένο και κυρίως διχασμένο», είπε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, επισημαίνοντας όμως πως θα πρέπει «να ξαναχτίσουμε αυτή τη μεγάλη σοσιαλιστική δύναμη που χρειαζόμαστε» και ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο κίνημα από αυτούς που είναι ακόμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά και από αυτούς που είναι έξω, διότι «ο μεγαλύτερος αριθμός σοσιαλιστών σήμερα είναι έξω», όπως είπε.
Ως προς το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο Ολάντ αρνήθηκε να απαντήσει, αναφερόμενος στην 20η Μαΐου, καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων.
Ο Φρανσουά Ολάντ επέκρινε, τέλος, ξανά τη συμμαχία των αριστερών κομμάτων λέγοντας ότι «η ένωση είναι επιθυμητή, όμως για να αποδειχθεί νικηφόρα πρέπει να είναι εκλογικά ισορροπημένη και προγραμματικά αξιόπιστη».
«Αυτή η συμφωνία δεν θα επιτρέψει τη νίκη και θα αποδυναμώσει μόνιμα την αριστερά», κατέληξε.
ολες οι ειδησεις
- Champions League: H «κανονιά» του Σάκα έστειλε στον τελικό την Άρσεναλ μετά από 20 χρόνια (Βίντεο)
- Ένταση μεταξύ Κωνσταντοπούλου – Πολύζου σε εκδήλωση για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
- Αφρικανική σκόνη και ζέστη στην Ελλάδα: Έρχονται 30άρια και θολή ατμόσφαιρα από Τετάρτη
- Θραύση κάνουν τα “πάρτι με Diet Coke” στην Ινδία – Πωλείται 10 ως 16 δολάρια
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr