Ο καιρός του Σαββατοκύριακου: Ιδανικός για μπάνια, αλλά και κίνδυνος για φωτιές
Τα μελτέμια φέρνουν δροσιά, αλλά και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών.
Τα μελτέμια φέρνουν δροσιά, αλλά και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών.
Ιδανικός για εξορμήσεις στις παραλίες θα είναι ο καιρός σήμερα και το Σαββατοκύριακο: Αίθριος στα παράλια, ζεστός, αλλά όχι αφόρητος αφού τα μελτέμια φέρνουν δροσιά. Αυξάνουν όμως και τον κίνδυνο για πυρκαγιές.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Παρασκευή 19/6 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και της ανατολικής Θεσσαλίας με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχει συννεφιά στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά, και στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά ηπειρωτικά τους 30 με 32 και τοπικά τους 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 27 με 29, τοπικά στα νοτιοανατολικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο, Σάββατο, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπερωτικά τους 30 με 32 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 27 με 29, τοπικά στα νοτιοανατολικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή, ο καιρός προβλέπεται να είναι επίσης αίθριος, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.
Επιφυλακή για πυρκαγιές
Οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, που θα φτάσουν σήμερα ακόμη και στα 8 μποφόρ και θα επηρεάσουν και την Εύβοια, την Στερεά Ελλάδα και την Ανατολική Πελοπόννησο έχουν θέσει σε επιφυλακή τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. Οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμοί με τη ζέστη αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιών, όπως εξάλλου αποτυπώνεται και στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου, που έδωσε στη δημοσιότητα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στην Αττική και σρη Βοιωτία, στη νότια Εύβοια, στην Αργολίδα και στην Κορινθία, σε ολόκληρη η Κρήτη, στην Κάρπαθο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

ολες οι ειδησεις
- Ευρωπαϊκές κληρώσεις: Βατός δρόμος για Παναθηναϊκό – Χάμαρμπι ή Άντερλεχτ για τον ΠΑΟΚ
- Με Ναϊμέγκεν ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό του Champions League
- Η συνεργασία μου με την Αλίκη
- De Beers: Τα διαμάντια είναι παντοτινά, τα μονοπώλια όμως όχι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr