Ο κύβος ερρίφθη: Αναβάλλεται το άνοιγμα των Λυκείων – Στο «κόκκινο» η Αττική – Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο – «Όχι» στον περιορισμό μετακινήσεων από τις 18:00
Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η αναβολή του ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων στις περιοχές που θα χαρακτηριστούν ως «κόκκινες», ενώ στις «πράσινες» προτείνεται να λειτουργήσουν κανονικά.
Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η αναβολή του ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων στις περιοχές που θα χαρακτηριστούν ως «κόκκινες», ενώ στις «πράσινες» προτείνεται να λειτουργήσουν κανονικά.
Κλείδωσε η απόφαση για χαρακτηρισμό της Αττικής ως «κόκκινη ζώνη». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πρόταση των ειδικών να ανεβάσουν στο «κόκκινο» το επίπεδο συναγερμού σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, πλην των νησιών του Αργοσαρωνικού έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση για προληπτικούς λόγους λόγω των αυξημένων επιδημιολογικών δεδομένων που καταγράφονται και από αύριο κιόλας αναμένεται να τεθούν σε ισχύ σκληρά μέτρα.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η αναβολή του ανοίγματος Λυκείων στις περιοχές που θα χαρακτηριστούν ως «κόκκινες», ενώ στις «πράσινες» προτείνεται να λειτουργήσουν κανονικά.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτό που προκρίνεται είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων στις κόκκινες περιοχές αλλά όχι των Λυκείων.
Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο αναμένεται να λειτουργήσει ξανά με τη μορφή του click away, ίσως με κάποιες εξαιρέσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγήθηκαν τα ψώνια ρούχων, υποδημάτων και κοσμημάτων να γίνονται με ραντεβού (click in shop) και όλα τα υπόλοιπα καταστήματα να λειτουργούν με click away.
Για τα κομμωτήρια προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.
Την ίδια στιγμή, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να υπάρξει απαγόρευση των μετακινήσεων από τις 18:00 το απόγευμα. Μπορεί με βάση τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα να υπήρξε περιορισμός των μετακινήσεων από τις 6 το απόγευμα στις περιοχές που χαρακτηρίζονταν ως «κόκκινες», ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν έχει γίνει αποδεκτό και όπως όλα δείχνουν το πιθανότερο είναι να μην εφαρμοστεί.
Υπενθυμίζεται ότι τα δεδομένα που παρουσίασε στους ειδικούς ο Εθνικός οργανισμός Δημόσιας υγείας (ΕΟΔΥ) αποτέλεσαν μονόδρομο, καθώς η Αττική καθημερινά συγκεντρώνει τα μισά κρούσματα ολόκληρης της χώρας, με την κατάσταση να είναι σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο. «Κερασάκι» αποτελούν και τα αυξανόμενα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη χώρα και ανέρχονται ήδη σε 66.
ολες οι ειδησεις
- Η πολιτική της υπαινικτικής αποστασίας
- Φάμελλος: «Οι έδρες ανήκουν στο κόμμα»… μέχρι να είναι η δική μου
- Το ιστορικό λάθος της Λατινοπούλου για την Κύπρο
- Μαίρη Λίντα: «Θα σε παντρευτώ όταν φτάσεις μέχρι τον ώμο μου»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr