O Robovie-PC θριάμβευσε στο μαραθώνιο των ρομπότ (vid)
Aν και άργησε λίγο, ο Robovie-PC έκοψε πρώτος το νήμα στον πρώτο μαραθώνιο αγώνα για ρομπότ, που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία.
Aν και άργησε λίγο, ο Robovie-PC έκοψε πρώτος το νήμα στον πρώτο μαραθώνιο αγώνα για ρομπότ, που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία.
Aν και άργησε λίγο, ο Robovie-PC έκοψε πρώτος το νήμα στον πρώτο μαραθώνιο αγώνα για ρομπότ, που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία.
Τρέχοντας με μέση ταχύτητα 0,77 χιλιόμετρα την ώρα, ο Robovie-PC, ένα ανθρωποειδές ρομπότ, με ύψος 40 εκατοστά και βάρος 2,4 κιλά, που μοιάζει περισσότερο με μεγάλο παιχνίδι, χρειάστηκε πάνω από δύο μέρες -συγκεκριμένα 54 ώρες, 57 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα- για να κερδίσει στη συγκλονιστική “μάχη”.
Το συγγενικό ρομπότ Robovie-PC Lite (δημιουργήματα και τα δύο της ιαπωνικής εταιρίας ρομποτικής Vstone Co) φαινόταν ότι θα έχει μια εύκολη νίκη, αλλά προς το τέλος της κούρσας, όπως οι άνθρωποι αθλητές, έδειξε μια ξαφνική αδυναμία, με συνέπεια να υποσκελιστεί από το Robovie-PC, που κατάφερε τελικά να νικήσει οριακά, με διαφορά μόλις ένα δευτερόλεπτο από το δεύτερο Robovie-PC Lite, προς μεγάλη τέρψη των θεατών που παρακολούθησαν ένα δραματικό “φίνις”.
Ο αγώνας έλαβε χώρα σε μια κλειστή αίθουσα του Εμπορικού Κέντρου Ασίας-Ειρηνικού της πόλης της Οζάκα, όπου είχε δημιουργηθεί ένας “στίβος” 100 μέτρων. Τα δύο ρομπότ που ανταγωνίστηκαν σκληρά για τη νίκη, μετά τον τερματισμό τους υποκλίθηκαν και χαιρέτισαν τους θεατές, που απάντησαν με ένα θερμό χειροκρότημα.
Στον Μαραθώνιο, με την ονομασία “Robo Mara Full”, που διεξήχθη στην κλασσική διαδρομή των περίπου 42,4 χιλιομέτρων, συμμετείχαν πέντε ρομπότ, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Από αυτά, ένα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από τον πρώτο κιόλας γύρο, από τους συνολικά 423. Τα υπόλοιπα τέσσερα ρομπότ συνέχισαν να τρέχουν με τον δικό τους (σχετικά αργό) ρυθμό, καταφέρνοντας να σηκωθούν μόνα τους κάθε φορά που έπεφταν μόνα τους ή συγκρούονταν μεταξύ τους.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα ρομπότ μπορούσαν να σταματούν μόνο για να αλλάξουν μπαταρίες και σερβομηχανισμούς, οι οποίοι ελέγχουν την ταχύτητά τους και άλλες λειτουργίες. Οι οργανωτές του αγώνα, που ελπίζουν να εξελιχτεί σε διεθνές γεγονός, δήλωσαν ότι το νόημα του Μαραθωνίου ήταν να δειχτεί περισσότερο η αντοχή των ρομπότ παρά η ταχύτητά τους.
ολες οι ειδησεις
- Γιατί το συνέδριο της ΝΔ έδειξε εκλογές το φθινόπωρο
- Ο Τσίπρας επιστρέφει πάνω στα συντρίμμια που ο ίδιος δημιούργησε – Τα ψέματα τέλειωσαν – Δείτε το βίντεο
- Κάηκε η Νέα Φιλαδέλφεια στην φιέστα της πρωταθλήτριας ΑΕΚ – Ο κόσμος πανηγύρισε με την ψυχή του (Βίντεο)
- Βασίλης Κικίλιας: Ψηφιακό άλμα για το Λιμενικό Σώμα με τεχνητή νοημοσύνη και drones
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr