9 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση: 08:56'
Τελευταία ενημέρωση: 08:26'

Οι φόβοι για νέο χτύπημα, οι στόχοι και οι ασύλληπτοι τρομοκράτες

Χτύπημα σε αντίποινα για τις συλλήψεις των Ρούπα – Αθανασοπούλου φοβούνται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από ασύλληπτους τρομοκράτες. 

Δημοσίευση: 08:56’
Τελευταία ενημέρωση: 08:26’

Χτύπημα σε αντίποινα για τις συλλήψεις των Ρούπα – Αθανασοπούλου φοβούνται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από ασύλληπτους τρομοκράτες. 

Χτύπημα σε αντίποινα για τις συλλήψεις των Ρούπα – Αθανασοπούλου φοβούνται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από ασύλληπτους τρομοκράτες

Όπως προέκυψε από τις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα,στο στόχαστρο της είχε μπει άτομο του οικονομικού ή του πολιτικού κόσμου στην περιοχή του Πειραιά. Το πιθανότερο μάλιστα σενάριο ήθελε την επίθεση να πραγματοποιηθεί με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Μάλιστα, η Ρούπα στις σημειώσεις της είχε και κάποιους ιδιόχειρους χάρτες με βελάκια και χρώματα, καθώς και χρονομετρημένες διαδρομές απο διάφορα κτίρια,κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως είχε πραγματοποιήσει παρακολουθήσεις προσώπων. 

Η Αθανασοπούλου φαίνεται να είχε ρόλο «ταμία» του Επαναστατικού Αγώνα. Οι αστυνομικοί κατά των ερευνών στο σπίτι της εντόπισαν μέσα στο στρώμα της, 100.00 ευρώ, καθώς και ένα μπλοκάκι με λίστες εξόδων.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι οργανώσεις Επαναστατικός Αγώνας και Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών είχαν κοινό επιχειρησιακό βραχίωνα, αποτελούνταν δηλαδή απο τα ίδια άτομα, ίσως με κάποιες μικρές μεταβολές. Αναζητούν ακόμη δύο τουλάχιστον άτομα, ενώ έχουν εστιάσει τις έρευνές τους στον εντοπισμό μιας ακόμη γιάφκας που θεωρούν ότι είχε η Ρούπα για λογαριασμό της οργάνωσης προκειμένου να ενώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Η Πόλα Ρούπα είχε κρύψει σε ειδικές κρύπτες στα ντουλάπια του σπιτιού της Ηλιούπολης τα Καλάσνικοφ, τα πιστόλια και τις χειροβομβίδες, ενώ φαίνεται να είχε βρεί κρησφύγετο μετά την σύλληψη Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας τον Ιούλιο του 2014, στο εξοχικό σπίτι του Ωρωπού όπου είχε ενοικιάσει ως «Κυρία Ελένη», για να κάνει μπάνια το καλοκαίρι μαζί με το παιδί της.


TOP NEWS

uncached