13 Οκτωβρίου 2025
Δημοσίευση: 11:29'
Τελευταία ενημέρωση: 11:47'

Οι πρώτες φωτογραφίες των απελευθερωμένων ομήρων της Χαμάς – Αδυνατισμένοι αλλά χαμογελαστοί

Οι επτά όμηροι παραδόθηκαν αρχικά στον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος τους μετέφερε με ασφάλεια σε εγκατάσταση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) κοντά στα σύνορα.

Επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού
Δημοσίευση: 11:29’
Τελευταία ενημέρωση: 11:47’
Επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού

Οι επτά όμηροι παραδόθηκαν αρχικά στον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος τους μετέφερε με ασφάλεια σε εγκατάσταση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) κοντά στα σύνορα.

Τις πρώτες φωτογραφίες των επτά ομήρων που απελευθερώθηκαν σήμερα το πρωί από τη Χαμάς, έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου της Ισραηλινής κυβέρνησης.

Οι εικόνες, που ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου, απεικονίζουν τους Gali Berman, Ziv Berman, Matan Angrest, Alon Ohel, Omri Miran, Eitan Mor και Guy Gilboa-Dalal, οι οποίοι πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια σε καθεστώς αιχμαλωσίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η διαδικασία απελευθέρωσης

Οι επτά όμηροι παραδόθηκαν αρχικά στον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος τους μετέφερε με ασφάλεια σε εγκατάσταση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) κοντά στα σύνορα. Εκεί υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι πρώην όμηροι εμφανίζονται φυσικά καταπονημένοι και εμφανώς αδυνατισμένοι, ωστόσο χαμογελούν με συγκίνηση, καθώς γεύονται ξανά την ελευθερία τους μετά από 24 μήνες εγκλεισμού και αβεβαιότητας.

 

 


TOP NEWS

uncached