Οπαδική βία: Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα
Παράλληλα, σε χρόνους όπου δεν θα ανακοινώνονται, θα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες για την ύπαρξη τυχόν πολεμοφοδίων.
Παράλληλα, σε χρόνους όπου δεν θα ανακοινώνονται, θα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες για την ύπαρξη τυχόν πολεμοφοδίων.
Ευρεία σύσκεψη υπό τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, και παρουσία του γγ Δημόσιας Τάξης, Μάνου Λογοθέτη, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα τις προτάσεις της ΕΛΑΣ για τον νέο αθλητικό νόμο που δρομολογείται, βάσει των χθεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για μέτρα αντιμετώπισης της αθλητικής-οπαδικής βίας.
Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετέχουν οι επιτελείς της ΕΛΑΣ και οι επικεφαλής όλων των αστυνομικών υπηρεσιών που έχουν σχέση με τα γήπεδα. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι γενικοί διευθυντές Τάξης και Ασφάλειας, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, οι γενικοί διευθυντές των περιφερειακών διοικήσεων που εδρεύουν μεγάλες ΠΑΕ και υπάρχουν γήπεδα, και άλλοι παράγοντες.
Όσον αφορά στα μέτρα, αποφασίστηκε ένας πολύ πιο διευρυμένος ρόλος της αστυνομίας σε ό, τι αφορά τον έλεγχο των γηπέδων, ιδιαίτερα σε αναμετρήσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως υψηλού κινδύνου.
Πλέον, ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας των οπαδών στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, αλλά και σε αυτές στις οποίες έχουμε δει κατά το παρελθόν να προξενούνται επεισόδια, περνάει στην Αστυνομία. Αστυνομικοί λοιπόν διαφόρων υπηρεσιών θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να ελέγχουν τα έγγραφα ταυτοποίησης και φυσικά τα εισιτήρια όσων επιχειρούν να μπουν στο γήπεδο.
Παράλληλα, σε χρόνους όπου δεν θα ανακοινώνονται, θα γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες για την ύπαρξη τυχόν πολεμοφοδίων.
Την ίδια ώρα μεγάλο βάρος πέφτει και στον τομέα της πρόληψης με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, καθώς δεν πρέπει να λησμονούμε ότι επεισόδια αλλά και αιματηρές συμπλοκές δεν έχουμε μόνο κατά την διάρκεια των αγώνων μέσα στα παιχνίδια, αλλά είδαμε να συμβαίνουν σε χώρους εκτός γηπέδων. Χαρακτηριστικά, η δολοφονία του Άλκη Καμπανού, η δολοφονία του Μιχάλη πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Μεγάλο βάρος πέφτει λοιπόν στην άντληση πληροφοριών τόσο από ανοικτές πηγές όσο και από πού μπορεί η αστυνομία να μπει στο εσωτερικό των συνδέσμων, οι οποίοι καταργούνται.
Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν τα μέτρα από τον Γιάννη Βρούτση
Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτση, σύμφωνα με πληροφορίες μία από αυτές θα σχετίζεται με την επικοινωνιακή καμπάνια για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού.
Πώς θα γίνεται αυτό; Μία από τις προτάσεις είναι τα κανάλια που παίρνουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα να προβάλουν πριν τους αγώνες μηνύματα κατά της βίας. Μηνύματα που θα εκπέμπονται ακόμα και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.
Διαβάστε επίσης:
ολες οι ειδησεις
- Ένας έντιμος ριζοσπάστης, αριστερός: Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Δημοσκοπήσεων το ανάγνωσμα: Τα συμπεράσματα – Δείτε το βίντεο
- Τι συμβαίνει με τον Χάρη Δούκα, πού το πάει ο δήμαρχος, πώς τον βλέπει το ΠΑΣΟΚ – Συνεργασία με Τσίπρα ή αμφισβήτηση Ανδρουλάκη;
- Αλέξανδρος Γιωτόπουλος – Μετά τις δολοφονίες και το κελί… για μεζέδες στην Καισσαριανή
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr