Παραιτήθηκαν Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου και Μάρκου από βουλευτές
Οι βουλευτές της ΝΔ είχαν προαναγγείλει την παραίτησή τους, ότι, δηλαδή, δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας της κυβέρνησης που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.
Οι βουλευτές της ΝΔ είχαν προαναγγείλει την παραίτησή τους, ότι, δηλαδή, δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας της κυβέρνησης που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.
Την παραίτησή τους από τη θέση των βουλευτών υπέβαλαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και η Κατερίνα Μάρκου, καθώς θα είναι υποψήφιοι για την ευρωβουλή με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη ο ίδιος στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ενώ η κ. Ασημακοπούλου και η κ. Μάρκου απέστειλαν επιστολή παραίτησης από τη βουλευτική της έδρα στη B’ Αθήνας.
Ο κ. Μεϊμαράκης, πήγε στον πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μόλις ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές, τηρώντας την δέσμευση που είχε δώσει ότι θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει τροπολογία, προκειμένου να μην υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή, ώστε να μην αναγκαστούν να παραιτηθούν η Έλενα Κουντούρα και ο Σπύρος Δανέλης.
Λίγο μετά ακολούθησε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μέσω επιστολής και το ίδιο έπραξε και η Κατερίνα Μάρκου.
Συνεπής με τη δέσμευσή μου να μην κάνω χρήση της φωτογραφικής τροπολογίας για το ασυμβίβαστο και για λόγους ηθικής τάξεως και αρχών που με αυτές πορεύτηκα σε όλο τον πολιτικό μου βίο, παραιτούμαι σήμερα από το βουλευτικό αξίωμα ώστε να είμαι υποψήφια στις ευρωεκλογές pic.twitter.com/u1jpDe4Bqc
— Katerina Markou (@kat_markou) April 25, 2019
ολες οι ειδησεις
- Προκαλεί ο Ερντογάν: Φέρνει νόμο για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τις τουρκικές διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο – Μετά το «Kurban Bayramı» στη Βουλή
- Από το ένας θάνατος απόσταση στα βαμμένα μαλλιά του Τσίπρα
- Υπουργείο Παιδείας: Νέοι κανόνες για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
- Eurovision 2026 Β’ Ημιτελικός – Reaction: Σχόλια & προβλέψεις για τον μεγάλο τελικό! – Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr