current views are: 44

1 Δεκεμβρίου 2022
Δημοσίευση17:55

Κιβωτός του Κόσμου: Πάτερ Αντώνιος… ο ροκ σταρ – Όλα τα φώτα πάνω του – Κατέθεσε εκ νέου ο 19χρονος

Η Κιβωτός του Κόσμου και οι… ύποπτες λαχειοφόροι.

Δημοσίευση 17:55’
Κιβωτό

Η Κιβωτός του Κόσμου και οι… ύποπτες λαχειοφόροι.

Θα μπορούσε να είναι ο… frontman και το συγκρότημα να είναι η Κιβωτός του Κόσμου, αν παρομοιάζαμε την πραγματικότητα με τη μουσική.

Ο πάτερ Αντώνιος στις ονομαστικές του γιορτές, άλλοτε σαν ροκ σταρ με τα κονφετί που πέφτουν από την οροφή να λούζουν τους πάντες και άλλοτε κάτι ανάμεσα σε πρόεδρος της δημοκρατίας και el Capitan περιμένει να τελειώσει το… κομμάτι της η μπάντα!

Οι εμφανίσεις του μπροστά στα παιδιά της «Κιβωτού» δείχνουν μελετημένες και σε όλες τις περιπτώσεις σκηνοθετημένες. Τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Χίο με τα παιδιά της να τον υποδέχονται με πανό και λουλούδια στο αεροδρόμιο.

Μπορεί όπως λένε στο MEGA πρώην τρόφιμοι της «Κιβωτού», οι εμφανίσεις του, να ήταν μετρημένες στα δάχτυλα μπροστά τους κάθε χρόνο, αλλά όταν αυτό συνέβαινε σε γιορτές και γενέθλια συνήθως, η πρεσβυτέρα και οι υπεύθυνοι στις κατά τόπους δομές δεν άφηναν όπως φαίνεται τίποτα στην τύχη.

Ο πατέρας Αντώνιος δείχνει να αλλάζει στο πέρασμα του χρόνου. Το μαρτυρούν οι δηλώσεις, οι πόζες και φυσικά οι εμφανίσεις του. Από υπηρέτης του ράσου αρχίζει να κοιτάζει το φακό υπεροπτικά, να βάζει μια σειρά από δικές του φωτογραφίες σε κορνίζες πάνω στο γραφείο του και να αισθάνεται παντοδύναμος,

Στις αρχές του 21ου αιώνα όταν ο ίδιος και η πρεσβυτέρα έφταναν από την Χίο στην Αθήνα και προχωρούσαν στην ίδρυση της «Κιβωτού», οι τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν σπάνιες και το πνεύμα στις ομιλίες του διαφορετικό.

Είναι τα χρόνια των υποσχέσεων που προκαλούν θαυμασμό. Τα χρόνια που όπως έλεγε ξόδευε από το υστέρημά του.

Με το πέρασμα των χρόνων η Κιβωτός του Κόσμου μεγαλώνει και απλώνεται εκτός Αθηνών. Ο πατέρας Αντώνιος αισθάνεται την ανάγκη να κάνει ένα πρώτο απολογισμό. Να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα για τα οικονομικά.

Να πάρει μέρος σε αφιερώματα για την πορεία της «Κιβωτού». Και να ξεκαθαρίσει ότι έχει τον πλήρη έλεγχο σε όλες τις δομές, με τα ταξίδια που κάνει και την σταθερή επικοινωνία με τους υπεύθυνους που είχε τοποθετήσει.

Όταν ο πατέρας Αντώνιος έλεγε πως έχει το χάρισμα, ελάχιστοι μπορούσαν να φανταστούν αυτό που εννοούσε και είχε στο μυαλό του, μαζί με την πρεσβυτέρα.

Η γιορτή του Αγίου Αντωνίου ήταν ένα μεγάλο γεγονός για τα παιδιά της δομής. Ακόμα και τα χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι επισκέψεις του σε δομές της επαρχίες λιγοστεύουν και σε αυτές οι τρόφιμοι δεν είχαν τη δυνατότητα οι πάντες να τον δουν και να μιλήσουν μαζί του.

Μέχρι την καταγγελία του 19χρονου που ουσιαστικά άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, ο πατέρας Αντώνιος συνέχιζε να ζει το δικό του όνειρο και να το απολαμβάνει…

Ο ιερέας που ξεκίνησε, όπως έλεγε, φτωχός, βρέθηκε το 2022 με καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και η σύζυγός του, με τραπεζικές θυρίδες. Ήταν τόση η άνεση, που όπως διαπιστώθηκε τα 8 τελευταία χρόνια ο λογαριασμός μισθοδοσίας του, παρέμεινε ανέγγιχτος.

Κιβωτός του Κόσμου: «Έδωσα 1.500 ευρώ και δεν άκουσα ούτε ένα ευχαριστώ»

O Γιάννης Γουλιδάκης αποφάσισε να δωρίσει 1.500 ευρώ στην ΜΚΟ, χρήματα που είχαν περισσέψει από το ποσό που είχε συγκεντρώσει προκειμένου να χειρουργήσει τον γιο του.

«Μετά την επέμβαση, όταν γυρίσαμε, ψάχναμε πού να δώσουμε τα χρήματα που είχαν περισσέψει. Ήρθαμε σε επαφή με τους ανθρώπους που μας τα είχαν δώσει και μας έδωσαν το ελεύθερο να τα κάνουμε ό,τι θέλουμε, μέχρι και να τα κρατήσουμε. Εμείς αποφασίσαμε να τα δωρίσουμε στην “Κιβωτό”» εξήγησε ο ίδιος.

Μετά από επικοινωνία με την οργάνωση, έγινε μία συνάντηση με κάποιον υπεύθυνο στην πλατεία Κυψέλης. «Ήρθε ο κύριος, είχαμε έτοιμο τον φάκελο, του δώσαμε 1.500 ευρώ, τον ευχαριστήσαμε, του είπαμε “για τα παιδιά, κάντε ό,τι νομίζετε εσείς” και μας έδωσαν τρεις λαχνούς των 500 ευρώ για μία κλήρωση αυτοκινήτου» ανέφερε ο κ. Γουλιδάκης.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως από τους τρεις λαχνούς, μονάχα ο ένας έγραφε επάνω 500 ευρώ, ενώ δεν έλαβε ποτέ καμία απόδειξη για το χρηματικό ποσό που δώρισε.

«Μάθαμε εκ των υστέρων, γιατί τηλεφώνησα, πως ποτέ δεν έγινε τέτοια κλήρωση, ούτε επρόκειτο να γίνει» προσέθεσε ο κ. Γουλιδάκης.

Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε στις Εισαγγελείς Ανηλίκων που ερευνούν την υπόθεση της Κιβωτού ο 19χρονος που έχει καταγγείλει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ενόσω ήταν φιλοξενούμενος σε δομή του ΜΚΟ.

Ο 19χρονος σήμερα καταγγέλων είναι ο πρώτος πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό που έχει καταγγείλει ηγετικό στέλεχος του ΜΚΟ για σεξουαλική κακοποίηση που, όπως αναφέρει, έχει υποστεί πριν ενηλικιωθεί.

Κατάθεση στις δύο εισαγγελείς ανηλίκων έδωσε και ακόμη ένας πρώην φιλοξενούμενος σε δομή της Κιβωτού ο οποίος πλέον δεν κατοικεί στην Ελλάδα. Ο μάρτυρας φέρεται να ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση όσο διέμενε σε εγκαταστάσεις του ΜΚΟ.


σχετικα αρθρα