Δημοσίευση: ’

Πάτρα: Η 14χρονη από την Κεφαλονιά βγήκε από τη διασωλήνωση και θέλησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς της

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε η 14χρονη από την Κεφαλονιά, η οποία νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Επιμέλεια: Νίκος Μπουφίδης
Δημοσίευση: ’
ΕΣΥ
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Επιμέλεια: Νίκος Μπουφίδης

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε η 14χρονη από την Κεφαλονιά, η οποία νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε η 14χρονη από την Κεφαλονιά, η οποία νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Οι γιατροί εντόπισαν την αιτία της σοβαρής παράλυσης στα άκρα και στους αναπνευστικούς μύες, και ο οργανισμός της ανταποκρίθηκε θετικά στη θεραπεία. Στη στιγμή της συνήλθε, το πρώτο που ζήτησε ήταν να αγκαλιάσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για τη φροντίδα τους.

Το σοβαρό περιστατικό είχε ξεκινήσει στις 4 Αυγούστου, όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε απότομα. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο στον Άραξο και στη συνέχεια με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στο Καραμανδάνειο, όπου διασωληνώθηκε πριν μεταφερθεί στο ΠΓΝΠ για συνεχόμενη ιατρική παρακολούθηση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 14 υγειονομικοί, ανάμεσά τους παιδίατροι, αναισθησιολόγοι, νοσηλεύτριες χειρουργείου, ακτινολόγος και εντατικολόγος της ΜΕΘ Παίδων. Τον συντονισμό είχαν ο παιδίατρος Αθανάσιος Φίλιας και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης.

Η 14χρονη συνεχίζει να παρακολουθείται στενά, με την πρόοδό της να φέρνει ελπίδα σε οικείους και γιατρούς.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.