23 Σεπτεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 20:53'
Τελευταία ενημέρωση: 20:54'

Πάτρα: Το αδιανόητο βίντεο με τις ανήλικες που αναγκάζουν 13χρονη να γλύψει τα παπούτσια τους – Συλλήψεις και δικογραφίες

Στο υλικό που ανήρτησε η θεία της 13χρονης, φαίνεται το κορίτσι να υπακούει στις ταπεινωτικές εντολές των συμμαθητριών της.

Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς
Δημοσίευση: 20:53’
Τελευταία ενημέρωση: 20:54’
ενδοοικογενειακή βία
φωτογραφία pixabay
Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς

Στο υλικό που ανήρτησε η θεία της 13χρονης, φαίνεται το κορίτσι να υπακούει στις ταπεινωτικές εντολές των συμμαθητριών της.

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σχολικής βίας συγκλονίζει την Πάτρα, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο μια 13χρονη μαθήτρια εξαναγκάζεται από τέσσερις ανήλικες συμμαθήτριές της να σκύψει και να γλείψει τα παπούτσια τους. Το βίντεο ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα η θεία της ανήλικης, Διονυσία Κουκίου, προκαλώντας οργή και ανησυχία στην κοινή γνώμη.

Το περιστατικό έξω από το Γυμνάσιο

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα τέσσερα κορίτσια πλησίασαν την 13χρονη έξω από Γυμνάσιο της πόλης, την εξανάγκασαν να σκύψει και να τους φιλήσει τα πόδια, ενώ την απείλησαν και την εξύβρισαν. Παράλληλα, κατέγραψαν τις πράξεις τους σε βίντεο.

Στο υλικό που ανήρτησε η θεία της 13χρονης, φαίνεται το κορίτσι να υπακούει στις ταπεινωτικές εντολές των συμμαθητριών της.

Συλλήψεις και κατηγορίες

Οι τέσσερις ανήλικες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για παράνομη βία, απειλή, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Τι λένε οι γονείς

Η μητέρα μιας εκ των κατηγορούμενων μίλησε στο Mega, υποστηρίζοντας ότι το περιστατικό ξεκίνησε από μια διαφωνία για ένα αγόρι και εξελίχθηκε σε ταπεινωτική πράξη:

Τα παιδιά είχαν μια διαφωνία και της είπαν να ζητήσει συγγνώμη. Της το είπαν με τρόπο ταπεινωτικό, να σκύψει και να γονατίσει. Το παιδί μου μού είπε πως δεν συμμετείχε και ότι όλα τα έκανε μόνο ένα κορίτσι. Αλλά πρέπει να δούμε τη δικογραφία για να ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη».

Η ίδια ανέφερε ότι το περιστατικό έγινε μέσα σε πέντε λεπτά, έξω από το σχολείο, και ήδη η Διεύθυνση προχώρησε σε διήμερη αποβολή για τις εμπλεκόμενες μαθήτριες.

Αντιδράσεις και προβληματισμός

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανησυχητικών γεγονότων ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού (bullying) που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, προκαλώντας ανησυχία σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη, ενώ η κοινωνία αναμένει με αγωνία τις εξελίξεις.

 

 


TOP NEWS

uncached