«Πόλεμος» Μαδρίτης – Καταλονίας για το δημοψήφισμα
Κλιμακώνεται η σύγκρουση Μαδρίτης – Καταλονίας για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της ισπανικής περιφέρειας.
Κλιμακώνεται η σύγκρουση Μαδρίτης – Καταλονίας για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της ισπανικής περιφέρειας.
Κλιμακώνεται η σύγκρουση Μαδρίτης – Καταλονίας για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της ισπανικής περιφέρειας.
Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αμφισβητήσει ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου ως «παραβίαση της νομοθεσίας» τη δημιουργία μιας εκλογικής επιτροπής στην Καταλονία για να διοργανώσει δημοψήφισμα.
«Η κυβέρνηση θα ενσωματώσει στην προσφυγή της (ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου) την παραβίαση αυτή», δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία υπογράμμισε πως ουδείς στην Ισπανία εκτός των δικαστηρίων μπορεί να αποφασίζει από μόνος του «τι είναι νόμιμο και τι όχι».
Νωρίτερα η Καταλονία ανακοίνωσε σήμερα πως επιμένει στο σχέδιό της να οργανώσει το δημοψήφισμα για τις 9 Νοεμβρίου.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιφερειακής καταλανικής κυβέρνησης, συνήφθη μια συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα που τάσσονται υπέρ του δημοψηφίσματος για να συνεχισθεί η διοργάνωση του δημοψηφίσματος, με στόχο «οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 9 Νοεμβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης Φραντσέσκ Χομς.
ολες οι ειδησεις
- Το ελληνικό ποδόσφαιρο σηκώνει ξανά κεφάλι: Η Εθνική, οι ευρωπαϊκές επιτυχίες και η γενιά που κατακτά την Ευρώπη
- Ο κρυμμένος θησαυρός των δασών της Κέρκυρας: Μανιτάρια, τρούφες και βιοποικιλότητα στις Σινιές
- Λούκα Ντόντσιτς: Με 53 πόντους οδήγησε τους Λέικερς στην κορυφή της Δύσης
- Σεμπαστιάν Λέλιο: Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Μια Φανταστική Γυναίκα»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr