Ψήφισμα των εργαζομένων του «Αθήνα 9,84»
Στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Αθήνα 9,84 εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφιαμα:
Στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Αθήνα 9,84 εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφιαμα:
Στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Αθήνα 9,84 εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφιαμα: Οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9,84 σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα 13 Οκτωβρίου 2011 (παρουσία και μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ) στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί στα δημόσια ΜΜΕ:
– Εκφράζουμε την αγωνία μας για την αναίρεση μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, την οποία συνεπάγεται το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνισθούμε για την ανατροπή αυτών των ρυθμίσεων.
– Στηρίζουμε την ενιαία συνδικαλιστική μας έκφραση, που τη θεωρούμε ως το τελευταίο μας καταφύγιο στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία. Σημειώνουμε ωστόσο την ανάγκη αποτελεσματικότερου συντονισμού και αλληλοτροφοδοσίας συνδικαλιστικής ηγεσίας-βάσης, και εμπλουτισμού της μεθοδολογίας πάλης.
– Σημειώνουμε ότι στον χώρο των δημόσιων ΜΜΕ οι Συλλογικές Συμβάσεις των δημοσιογράφων έχουν καταπατηθεί (με ανεπαρκή αντίδραση από μέρους των συνδικαλιστικών μας οργάνων) από πέρσι, με τις προβλέψεις του μνημονίου. Αυτό το κακό προηγούμενο επιδεινώνεται τώρα περαιτέρω, αλλά απειλεί να συμπαρασύρει προς τα κάτω και τους συναδέλφους των ιδιωτικών ΜΜΕ, όπου οι ΣΣΕ ήδη κατεξευτελίζονται. Θεωρούμε ότι επείγει η από κοινού αντιμετώπιση και η συντονισμένη δράση των συναδέλφων του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
– Σε σχέση με την διοικητική κρίση που έχει προκύψει από χθες στον Αθήνα 9,84, αναθέτουμε σε αντιπροσωπεία μας να ζητήσει από τον Δήμαρχο Αθηναίων να διευκρινίσει τις προθέσεις του για το μέλλον του σταθμού και να εγγυηθεί την απρόσκοπτη λειτουργία του.
– Παρατηρούμε ότι η παραίτηση που έχει υποβληθεί από τον Γενικό Διευθυντή του σταθμού θέτει εν αμφιβόλω τη σημαντική προσπάθεια που ο ίδιος έχει εμπνεύσει και υλοποιούν οι εργαζόμενοι με σκληρές θυσίες – προκειμένου να στηρίξουν όχι μόνο τις θέσεις εργασίας τους αλλά και την παρουσία ενός Μέσου το οποίο η πόλη έχει ανάγκη.
– Για την καλύτερη αξιοποίησή του σημαντικότερού μας όπλου, που είναι η σχέση μας ως δημοσιογράφων με το κοινό, αποφασίζουμε, την μετάδοση, στο πλαίσιο της απεργιακής μας κινητοποίησης, δύο έκτακτων δίωρων προγραμμάτων (Πέμπτη 16:00-18:00 και Παρασκευή 13:00-15:00) με αποκλειστικό αντικείμενο την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την ανατροπή θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ «ΑΘΗΝΑ 9,84»
Πηγή: mediagate.gr
ολες οι ειδησεις
- Βάσια Κωσταρά: «Έχω ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας μου – Φοβήθηκα πολύ, δεν ήταν εύκολο»
- Η Αφρική θα χωριστεί στα δύο: Το ρήγμα που μπορεί να δημιουργήσει έναν νέο ωκεανό
- Ταινίες της εβδομάδας: Η μεγάλη επιστροφή της Μέριλ Στριπ και οι πρεμιέρες που ξεχωρίζουν
- Η Κύπρια που έκλεισε 100 ετών και έλαβε ευχετήρια κάρτα από τον Βασιλιά Κάρολο
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr