current views are: 280

26 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση07:20

Quo Vadis, σύντροφε Πούτιν; – 4+1 προκλήσεις της Μόσχας – Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε έναν πυρηνικό πόλεμο; – Το ΝΑΤΟ απαντά αποφασιστικά

Η Ρωσία παίζει επικίνδυνα, μιλώντας πλέον ανοιχτά για πυρηνικό πόλεμο με τη Δύση

Δημοσίευση 07:20’
Πόλεμο

Η Ρωσία παίζει επικίνδυνα, μιλώντας πλέον ανοιχτά για πυρηνικό πόλεμο με τη Δύση

Από την Τουρκία το περιμέναμε και διαψευστήκαμε για το μπαρούτι, μα από τη Ρωσία μέσω Ουκρανίας προκύπτει: Ο πυρηνικός πόλεμος «παίζει» καθημερινά στα διεθνή media. Όχι τρομολαγνικά, αλλά με την παράθεση καθημερινών προκλήσεων από τη μεριά της Μόσχας.

Απόγευμα 25ης Μαρτίου και ο Πούτιν σφίγγει τα χέρια με τον Λουκασένκο. Η Μόσχα έχει συνάψει συμφωνία με τη Λευκορωσία για την τοποθέτηση τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφός της, δήλωσε ο… μικρός Τσάρος.

Μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις συμφωνίες για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, είπε ο Ρώσος ηγέτης, προσθέτοντας ότι και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος Ευρωπαίων συμμάχων τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει εγείρει εδώ και καιρό το ζήτημα της τοποθέτησης πυρηνικών όπλων στη χώρα, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, δήλωσε ο Πούτιν.

Η Ρωσία θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή μιας εγκατάστασης αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία έως την 1η Ιουλίου, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η χώρα του δεν θα μεταφέρει στην πραγματικότητα τον έλεγχο των όπλων στο Μινσκ.

Κι όμως, η συγκεκριμένη… πυρηνική καμπάνα του Πούτιν ήταν μία από τις πολλές που «στήθηκαν» από τη Μόσχα, σε διάστημα λίγων μόνο ημερών.

Ο Μεντβέντεφ απειλεί με πυρηνικό πόλεμο τις ΗΠΑ

Νέες απειλές για πυρηνικό πόλεμο εξαπολύει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με «κόκκινη γραμμή» τη χερσόνησο της Κριμαίας που είναι υπό ρωσική κατοχή από το 2014. «Τυχόν σύγκρουση αμερικανικού – ρωσικού στρατού, δεν θα είχε νικητή, θα προκαλούσε, πυρηνικό πόλεμο, μια ‘’εγγυημένη ήττα’’ με τρομερές συνέπειες και για τις δύο πλευρές» είπε.

«Οι προσπάθειες ανακατάληψης της Κριμαίας θα θεωρηθούν από τη Ρωσία ως απειλή για την ύπαρξη του (ρωσικού) κράτους, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε είδος όπλου, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού οπλοστασίου της», δήλωσε χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών του ρωσικού κοινωνικού δικτύου VK, ο Μεντβέντεφ ανέφερε σκωπτικά ότι «χωρίς τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, το καθεστώς του Κιέβου σε μια εβδομάδα δε θα υπήρχε».

«Αν μιλάμε για κάποια σοβαρά πράγματα που σχετίζονται με την προσπάθεια ανακατάληψης της Κριμαίας, έχω πει και γράψει γι’ αυτό, είναι προφανές ότι αυτή είναι η βάση για τη χρήση όλων των μέσων προστασίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προβλέπονται από τις θεμελιώδεις αρχές και το δόγμα της πυρηνικής αποτροπής, με τη χρήση κάθε είδους όπλων όταν απειλείται η ύπαρξη του ίδιου του κράτους. Και ‘’μια προσπάθεια αποκοπής μέρους του κράτους’’ σημαίνει απειλή της ύπαρξης του ίδιου του κράτους. Είναι προφανές ότι υπάρχουν λόγοι για τη χρήση οποιουδήποτε τύπου όπλου. Ελπίζω οι φίλοι μας πέρα από τον ωκεανό να το καταλάβουν αυτό» δήλωσε για τις ΗΠΑ.

Μεντβέντεφ

Ερωτηθείς να συγκρίνει τον ρωσικό και τον αμερικανικό στρατό, ο Μεντβέντεφ είπε ότι αυτό είναι δυνατό να το αντιληφθούμε μόνο κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής σύγκρουσης. Πρόσθεσε ότι δεν είναι σωστό να λέμε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι ο ισχυρότερος και ο ρωσικός είναι η δεύτερη ισχυρότερη δύναμη στον κόσμο, γιατί αν συγκρουστούν, δεν θα υπάρξει νικητής – η σύγκρουση θα μετατραπεί αναπόφευκτα σε πυρηνικό πόλεμο. Και οι δύο χώρες έχουν δυνατότητες να προκαλέσουν μια ‘’εγγυημένη ήττα’’, ένα χτύπημα, οι συνέπειες του οποίου θα ήταν ‘’τρομερές’’».

«Θα πω μόνο ένα πράγμα, το οποίο είναι ήδη προφανές. Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι σε πόλεμο με την Ουκρανία, η χώρα μας βρίσκεται σε πόλεμο με 3,6 εκατομμύρια εκπροσώπους του στρατού του ΝΑΤΟ. Και (η Ρωσία πολεμά επίσης) με πληθυσμό 800 εκατομμυρίων ανθρώπων, που προμηθεύει εξοπλισμό, όπλα και χρήματα στο καθεστώς του Κιέβου», πρόσθεσε.

Ο Μεντβέντεφ προέτρεψε να «επιτευχθούν όλοι οι στόχοι», συμπεριλαμβανομένης της «αποστρατιωτικοποίησης», προτείνοντας την «απέλαση» όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από την Ουκρανία και τη δημιουργία μιας «υγειονομικής γραμμής» 70-100 χιλιομέτρων, η οποία θα είναι μια περιοχή καταστροφής πολλών ειδών όπλων. «Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, πάρτε άλλες αποφάσεις, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί εδώ. Εάν πρέπει να πάμε στο Κίεβο, τότε να πάμε στο Κίεβο, αν πρέπει να πάμε στο Λβιβ, τότε να πάμε στο Λβιβ», είπε.

Ο Μεντβέντεφ αναμένει ότι οι διεθνείς φορείς θα αλλάξουν, η προτεραιότητα θα δοθεί στους περιφερειακούς οργανισμούς. Προέβλεψε επίσης ότι οι απόπειρες μεταρρύθμισης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η στέρηση του δικαιώματος αρνησικυρίας από τα μόνιμα μέλη θα «οδηγήσουν στο τέλος» του οργανισμού.

Ο Ριαμπκόφ θα… ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι ο κίνδυνος για πυρηνικό πόλεμο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα βρίσκεται σε μια «ντε φάκτο» ανοιχτή σύγκρουση με την Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για μυστικές ή ανοικτές διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον για την αποκατάσταση της συνθήκης για τη μείωση των πυρηνικών όπλων New START, από την οποία η Ρωσία αποχώρησε τον Φεβρουάριο.

Μιλώντας σε εκδήλωση με τίτλο «Ένας κόσμος χωρίς START: Τι μέλλει γενέσθαι», ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα» αποκατάστασης της συνθήκης από τη Ρωσία προς το παρόν, επικρίνοντας αυτό που αποκάλεσε «εχθρική πορεία» της Ουάσιγκτον προς τη Μόσχα.

sergey riabkov

Η Ρωσία απασφαλίζει: «Ο πυρηνικός πύραυλος Poseidon θα εξαφανίσει τη Βρετανία μέσα σε λίγα λεπτά»

Σύμφωνα με την Daily Mail, σε prime time συζητήθηκε ο… αφανισμός της Βρετανίας από το ρωσικό πυρηνικό όπλο «Poseidon» που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή και είναι ένα μείγμα τορπίλης και drone.

Την αρχή έκανε η «φωνή του Πούτιν», δημοσιογράφος Βλαντιμίρ Σολόβιεφ και ο επικεφαλής προπαγάνδας Γιεβγένι Μπουζίνσκι, πρόεδρος του Ρωσικού Κέντρου Ερευνών Πολιτικής.

Ο 72χρονος Μπουζίνσκι εμφανίστηκε θυμωμένος που ο βομβαρδισμός της Ουκρανίας «δεν έχει προχωρήσει αρκετά». Στο στόχαστρο ήταν, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η ένθερμη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία.

Xαμογελαστός ο Ρώσος δημοσιογράφος συμφώνησε ότι εάν το ΝΑΤΟ πατήσει στην Ουκρανία τα αντίποινα του Πούτιν πρέπει να στραφούν στο Ηνωμένο Βασίλειο με πλήγμα από το υποβρύχιο drone Poseidon που θα προκαλούσε ραδιενεργό «τσουνάμι».

Ας εστιάσουμε και στην ανάλυση από τον «ειδικό» Ντμίτρι Κισέλιοφ: «Ο Poseidon πλησιάζει τον στόχο σε βάθος ενός χιλιομέτρου με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα με κεφαλή χωρητικότητας έως και 100 μεγατόνων. Η έκρηξη αυτής της θερμοπυρηνικής τορπίλης κοντά στις ακτές της Βρετανίας θα σηκώσει τσουνάμι υψηλών δόσεων ακτινοβολίας που θα μετατρέψει τον στόχο σε ραδιενεργό έρημο με πυρηνικά κύματα ύψους 300 μέτρων».

Ο Σολόβιεφ πρόσθεσε: «Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα υπάρχει τότε».

Εξετάστηκαν επίσης εναλλακτικές επίθεσης, όπως από τον μεγαλύτερο πυρηνικό πύραυλο της Ρωσίας, τον 14όροφο Sarmat 2, αλλά και τον «ασταμάτητο» υπερηχητικό πύραυλο Zircon, για τον οποίο μάλιστα η επικεφαλής του ρωσικού δικτύου RT Margarita Simonyan πρόσθεσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αφανιζόταν «αμέσως».

«Ρελάνς» του ΝΑΤΟ στη Ρωσία – Μαχητικά συνοδεύουν τα B-52

Ο Ψυχρός Πόλεμος αναβιώνει για τα καλά, και το ΝΑΤΟ περνά στην αντεπίθεση, έπειτα από το βίντεο-ντοκουμέντο που έδειξε την αναχαίτιση ενός ζεύγους αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52s Stratofortress με πυρηνική ικανότητα από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος SU-35 τη Δευτέρα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Συμμαχία κάνει «επίδειξη δύναμης», προειδοποιώντας τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με τρία μαχητικά αεροσκάφη της Συμμαχίας (από Ισπανία, Ιταλία και Ρουμανία) να συνοδεύουν ζεύγος Β-52.

Η Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ ανέφερε στο Twitter ότι «τα B-52 εκπαιδεύονται με τις Συμμαχικές Πολεμικές Αεροπορίες κατά τη διάρκεια της αποστολής τους ενισχύοντας την ευρωατλαντική μας συνεργασία» εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή.


σχετικα αρθρα