current views are: 519

17 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση13:20

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί και για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου δικάζεται για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, ο εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή της σε δίκη και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Δημοσίευση 13:20’
πισπιριγκου

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου δικάζεται για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, ο εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή της σε δίκη και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου δικάζεται για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, ο εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή της σε δίκη και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, της  Μαλένας και της  Ίριδας, προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός με την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο ζητά από τους δικαστές που θα κρίνουν την υπόθεση να παραπέμψουν σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου την 34χρονη μητέρα ως υπαίτια για τους θανάτους της Μαλένας 3,5 ετών, που σύμφωνα με την δικογραφία δολοφονήθηκε στις 13 Απριλίου 2019 στο Αγλαΐα Κυριακού που νοσηλευόταν μετά από επιτυχή θεραπεία λεμφαδενίτιδας και της μόλις έξι μηνών Ίριδας, που οι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι δολοφονήθηκε στις 21 Μαΐου 2021 στο δωμάτιο που κοιμόταν με την Τζωρτζίνα, η οποία ήταν ήδη παραπληγική.

Η εισαγγελική πρόταση έρχεται μετά το κλείσιμο της ανάκρισης για την δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την 34χρονη, η οποία ήδη δικάζεται για «ανθρωποκτονία τετελεσμένη και σε απόπειρα» σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η Ρούλα Πισπιρίγκου πρέπει να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών.

Ταυτόχρονα ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου να διατάξουν την παράταση της προσωρινής κράτησης της γυναίκας, που της καταλογίζεται ότι σκότωσε και τα τρία της παιδιά.

Η ίδια η Πισπιρίγκου αρνείται πως ήταν τα δικά της χέρια που σκότωσαν την Μαλένα και την Ίριδα, όπως αρνείται και ότι σκότωσε και την πρωτότοκη κόρη της.

Ο συνήγορος της 34χρονης Αλέξης Κούγιας έχει εκφράσει δημόσια την θέση της εντολέως του ότι η υπόθεση αποτελεί «την δικαστική πλάνη του αιώνα», που οφείλεται σε λανθασμένες εκτιμήσεις ιατροδικαστών.

Η απόφαση του Συμβουλίου για την παραπομπή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Τι κατέθεσε νοσηλεύτρια για τη Τζωρτζίνα

Νωρίτερα, κατέθεσε στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου που έσπευσε στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, όταν το κοριτσάκι έπαθε την ανακοπή που την άφησε τετραπληγική ένα χρόνο πριν τον θάνατό της.

Η κ. Ελευθερία Πετσάβα που είχε βάρδια στο Καραμανδάνειο στις 10 και 11 Απριλίου 2021, όταν είχε εισαχθεί η Τζωρτζίνα, είπε στο δικαστήριο για όσα προηγήθηκαν του δραματικού περιστατικού που άφησε τετραπληγικό το παιδί.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι όταν πήγε για την βάρδια της το παιδί είχε ήδη εισαχθεί δύο ημέρες πριν, στις 8 Απριλίου 2021. Η μάρτυρας εξεταζόμενη είπε πως η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας ήταν καλή και δεν έδειχνε ότι μπορεί να έχει αυτήν την εξέλιξη «δεν ήταν ένα παιδί που απασχολούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το Σάββατο 10 Απριλίου φώναξε η μητέρα ότι το παιδί έχει ένα επεισόδιο. Τρέξαμε με τους γιατρούς και το παιδί ήταν στη μέση του κρεβατιού και είχε χαμηλό κορεσμό. Η γιατρός φώναξε το όνομα του παιδιού για να δει αν ανταποκρίνεται. Το παιδί συνήλθε και του έβαλαν οξυγόνο», κατέθεσε η κ. Πετσάβα για το περιστατικό μία ημέρα πριν την ανακοπή.

Για την Κυριακή 11 Απριλίου που η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή η μάρτυρας είπε ότι στις 7 το απόγευμα άκουσε το κουδούνι από το δωμάτιο που βρισκόταν το παιδί με την μητέρα του και πήγε πιστεύοντας πως θα είναι κάτι απλό: «Όταν συμβαίνει κάτι σοβαρό βγαίνουν στον διάδρομο και φωνάζουν. Είδα τη μητέρα να μου κουνάει τα χέρια χωρίς να μιλάει. Εκεί κατάλαβα ότι ήταν κάτι σοβαρό. Το παιδί ήταν στη μέση του κρεβατιού. Ήταν ωχρό και δεν είχε το ρινικό οξυγόνο. Το μόνιτορ έδειχνε παύλες. Κάναμε ΚΑΡΠΑ και μετά από 50 λεπτά περίπου, άρχισε να δείχνει το μόνιτορ έναν ελαφρύ σφυγμό… Το παιδί ήταν νεκρό για πενήντα λεπτά. Είχε αρχίσει να φαίνεται και στην όψη, ήταν λευκό. Έπειτα από 50-55 λεπτά έπιασε το μόνιτορ έναν ασθενικό σφυγμό», κατέθεσε.

Η μάρτυρας κλήθηκε από την πρόεδρο να δώσει ακριβή περιγραφή πως βρήκε την Τζωρτζίνα και απάντησε πως “ήταν στη μέση και προς τα κάτω του κρεβατιού. Ήταν αναίσθητο και πανιασμένο”.