Δημοσίευση: ’

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κάσου – Ακολούθησαν τρεις δονήσεις στην ίδια περιοχή

Σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Δημοσίευση: ’
Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κάσου – Ακολούθησαν τρεις δονήσεις στην ίδια περιοχή

Σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 23 Μαΐου, στα ανοιχτά της Κάσου, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε σε θαλάσσια περιοχή περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά της Κάσου, με εστιακό βάθος 9,1 χιλιομέτρων.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Κάσο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές ή προβλήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Κρήτης.

Μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ ακολούθησε νέα δόνηση μεγέθους 4 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, με εστιακό βάθος 5,6 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια καταγράφηκαν ακόμη δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 3,6 Ρίχτερ, στις 19:48 και στις 20:38.

Η σεισμική δραστηριότητα παρακολουθείται από τους αρμόδιους φορείς, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές σε υποδομές.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.