Σφυροκόπημα κατά του π. Αντωνίου: «Προτίμησε τα κανάλια για να κρυφτεί από τις ερωτήσεις του δικαστηρίου»
Καταπέλτης οι δικηγόροι των θυμάτων για το τηλεοπτικό σόου θυματοποίησης του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου ενόψει της νέας δίκης για τις ασέλγειες
Καταπέλτης οι δικηγόροι των θυμάτων για το τηλεοπτικό σόου θυματοποίησης του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου ενόψει της νέας δίκης για τις ασέλγειες
Σφοδρά πυρά εξαπέλυσαν οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά του πατέρα Αντωνίου, μετά την ομόφωνη απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση των κακοποιητικών συμπεριφορών στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Στην κοινή τους δήλωση, οι δικηγόροι στηλιτεύουν τη στάση του κατηγορουμένου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, αντί να απολογηθεί στο Δικαστήριο, προτίμησε τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, προκειμένου να αποφύγει τις ερωτήσεις της έδρας και να παρουσιαστεί ως θύμα σκευωρίας.
Η ομόφωνη καταδίκη και η απόφαση του Εφετείου
Το Εφετείο, έπειτα από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε εννέα μήνες, καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό τον ιδρυτή της ΜΚΟ σε φυλάκιση 9,5 ετών. Μαζί του καταδικάστηκαν και τέσσερις στενοί συνεργάτες του για σειρά σοβαρών αδικημάτων, όπως ξυλοδαρμούς, απομονώσεις και εξαναγκαστικές, εξαντλητικές εργασίες σε βάρος ανηλίκων. Αντίθετα, το δικαστήριο προχώρησε στην αθώωση δύο άλλων κατηγορουμένων, εκ των οποίων ο ένας δικάστηκε ωσεί παρών.
Έρευνα για ψευδείς καταθέσεις και η δίκη για τις ασέλγειες
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόφαση του Δικαστηρίου να υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση για περαιτέρω έρευνα. Συγκεκριμένα, ζητείται να διερευνηθούν οι ψευδείς καταθέσεις τεσσάρων πρώην φιλοξενούμενων της δομής, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανακάλεσαν τις αρχικές ενοχοποιητικές τους καταθέσεις. Παράλληλα, οι αρχές καλούνται να αναζητήσουν τυχόν ηθικούς αυτουργούς και συνεργούς σε αυτή την αλλαγή στάσης των μαρτύρων.
Οι συνήγοροι της πλευράς των θυμάτων συνδέουν άμεσα την επικοινωνιακή τακτική του πατέρα Αντωνίου με τις επόμενες δικαστικές του περιπέτειες. Όπως επισημαίνουν, η προσπάθειά του να εμφανιστεί ως θύμα σκευωρίας γίνεται ενόψει των λοιπών εκκρεμών υποθέσεων σε βάρος του, υπενθυμίζοντας με νόημα τη δίκη των ασελγειών που έχει προσδιοριστεί για τις 18 Μαρτίου 2026.
ολες οι ειδησεις
- Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία της Eurostat: Τελευταία ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ στην αγοραστική δύναμη η Ελλάδα
- Ο παγκόσμιος Έλληνας
- Σφοδρή σύγκρουση για τις δηλώσεις Αποστολάκη – «Αντιδημοκρατική τοποθέτηση» λέει η Σδούκου
- Η δική μου Μαρινέλλα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr