Στα 2,1 δισ. ευρώ υπολογίζει η ΤτΕ το πρωτογενές πλεόνασμα στο οκτάμηνο
Αυξημένα κατά 2,5 δισ. ευρώ τα έσοδα σε σχέση με πέρυσι.
Αυξημένα κατά 2,5 δισ. ευρώ τα έσοδα σε σχέση με πέρυσι.
Ο κρατικός προϋπολογισμός εμφανίζει σε ταμειακή βάση πρωτογενές πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2026. σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχε διαμορφωθεί σε 7,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ΤτΕ, στο ίδιο διάστημα το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 4.,625 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 1,723 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2025.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 49,207 δισ. ευρώ, από 46,697 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 47,313 δισ. ευρώ, από 42,189 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2025.
Η δαπάνη για τόκους με την οποία επιβαρύνθηκε ο Προϋπολογισμός διαμορφώθηκε στα 6,7 δισ. ευρώ έναντι 6,1 δισ. ευρώ πέρυσι.
ολες οι ειδησεις
- «Σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ σε οικισμούς στο Κορωπί: 7 συλλήψεις για κλοπές ρεύματος και νερού (Φωτό & Βίντεο)
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στην Εγνατία – Μετέφερε 8 Ιρακινούς
- Τεχνητή νοημοσύνη στις ελληνικές παραλίες: Το CleanSweep «διαβάζει» πού επιστρέφει η ρύπανση
- Αστυνομική επιχείρηση με 12 συλλήψεις στον Ασπρόπυργο – «Ξηλώθηκαν» καλώδια για ρευματοκλοπές (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr