Στους δώδεκα οι νεκροί από τα επεισόδια στο Ιράν
Παρά την έκκληση για ηρεμία του προέδρου Χασάν Ροχανί, σποραδικές διαδηλώσεις, που εξετράπησαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις του Ιράν, περιλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τεχεράνης.
Παρά την έκκληση για ηρεμία του προέδρου Χασάν Ροχανί, σποραδικές διαδηλώσεις, που εξετράπησαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις του Ιράν, περιλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τεχεράνης.
Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις στο Ιράν, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
«Στα γεγονότα της χθεσινής νύκτας, δυστυχώς, συνολικά 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες πόλεις», ανέφερε η τηλεόραση μεταδίδοντας εικόνες από καταστροφές που προκλήθηκαν από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από «ύποπτης προέλευσης πυρά» κατά τα βίαια επεισόδια στην πόλη Τοϊσερκέν, στο δυτικό Ιράν, ενώ νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πόλεις Ιζέχ, του νοτιοδυτικού Ιράν και Ντορούντ, του δυτικού Ιράν.
Ο ιρανικός λαός θα απαντήσει στους «υποκινητές και τους έκνομους» που αποτελούν «μία μικρή μειονότητα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί έπειτα από τις ολονύκτιες ταραχές σε πολλές πόλεις της περιφέρειας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.
«Δημόσια κτήρια, θρησκευτικά κέντρα και τράπεζες δέχθηκαν επίθεση και ορισμένα πυρπολήθηκαν. Αστυνομικοί τραυματίσθηκαν», τόνισε ο έπαρχος της πόλης στο κρατικό δίκτυο τηλεόρασης.
Κατά τον ίδιον, οι διαδηλωτές κατέλαβαν ένα πυροσβεστικό όχημα και το έριξαν από μία πλαγιά. «Το όχημα παρέσυρε έναν ηλικιωμένο άνδρα και έναν έφηβο, οι οποίοι βρήκαν τον θάνατο», πρόσθεσε.
Παρά την έκκληση για ηρεμία του προέδρου Χασάν Ροχανί, σποραδικές διαδηλώσεις, που εξετράπησαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις του Ιράν, περιλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τεχεράνης. Στην πρωτεύουσα, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει μία μικρή ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, σε προάστιο κοντά στο σύμπλεγμα του Παν/μιου.
Παρόμοιες εικόνες, με επιθέσεις και πυρπολήσεις δημοσίων κτηρίων, τραπεζών, αλλά και περιπολικών της αστυνομίας, μεταδόθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολλές άλλες πόλεις της χώρας, ιδίως στο Κερμανσάχ, τον Σαχινσάρ, το Τακεστάν, το Ζανζάν και το Ιζέχ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ολες οι ειδησεις
- Η Νέα Δημοκρατία και ο κίνδυνος της αλαζονείας!
- Eurovision – Στοιχήματα 2026: Η θέση της Ελλάδας με τον Ακύλα και το Ferto
- Φαίη Σκορδά για Σία Κοσιώνη: «Εμένα οι πληροφορίες που μου φτάνουν είναι ότι απομακρύνεται το σενάριο της ΕΡΤ»
- Τουρκικά ΜΜΕ για «Γαλάζια Πατρίδα»: Ο νέος τουρκικός νόμος για τις θαλάσσιες ζώνες – Τι αλλάζει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr