Συγκεντρώσεις και στην Κύπρο για τα Τέμπη – Όταν ο Κυπριανός τραγουδούσε για το απόβραδο στο Καπηλειό
Χθες στο χωριό Σωτήρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα δύο παιδιά από τη Κύπρο που χάθηκαν στο δυστύχημα τον Κυπριανό Παπαναστασίου και την Αναστασία Αδαμίζου.
Χθες στο χωριό Σωτήρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα δύο παιδιά από τη Κύπρο που χάθηκαν στο δυστύχημα τον Κυπριανό Παπαναστασίου και την Αναστασία Αδαμίζου.
Εκδηλώσεις μνήμης για τα δυο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη πραγματοποιούνται σήμερα και στην Κύπρο.
Φοιτητές, μαθητές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς συρρέουν στο κέντρο της Λευκωσίας, της Λεμεσού, της Λάρνακας και της Πάφου συμμετέχοντας στην πανελλήνια κινητοποίηση, απαιτώντας αλήθεια και δικαιοσύνη.
Χθες στο χωριό Σωτήρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης για τα δύο παιδιά από τη Κύπρο που χάθηκαν στο δυστύχημα τον Κυπριανό Παπαναστασίου και την Αναστασία Αδαμίζου.
Στον χώρο τελέστηκε τρισάγιο ενώ παρευρισκόμενοι άναψαν κεριά τα οποία σχημάτισαν τον αριθμό «57», όσα δηλαδή και τα θύματα που έχουν καταγραφεί ως επίσημος απολογισμός της τραγωδίας.
Πέραν αυτό στον χώρο είχαν κρεμάσει πανό στα οποία αναγράφεται ολόκληρη η τραγωδία σε λίγες λέξεις: «Στο τρένο των Τεμπών είμαστε όλοι μέσα», «Πονάω παντού», «Είμαστε από κάτω», «Η ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια», «Μαμά, δεν έφτασα τελικά» κ.α.
Όταν ο Κυπριανός τραγουδούσε για το απόβραδο στο Καπηλειό
Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, σήμερα σε μια σεμνή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Λύκειο Κοκκινοχωριών τίμησαν τη μνήμη του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πριν από ακριβώς δύο χρόνια.

Σήμερα θα ήταν 25 ετών και στο άνθος της νιότης του. Ίσως με το πτυχίο νομικής στα χέρια και αγκαλιά με την αρραβωνιαστικά του θα απολάμβανε τη ζωή που θα απλωνόταν μπροστά του.
Στο πρώτο διάλειμμα, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου, στο οποίο είχε φοιτήσει ο Κυπριανός, όπου τελέστηκε τρισάγιο. Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν παιδιά του σχολείου τραγούδησαν το «Για πού το ‘βαλες καρδιά μου» του Ορφέα Περίδη, που ήταν το αγαπημένο τραγούδι του Κυπριανού.
Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου σκοτώθηκε στη μοιραία εκείνη σύγκρουση των Τεμπών στα 23 του χρόνια. Ο Κυπριανός συγκαταλέγεται ανέμεσα στις 57 ψυχές που ψάχνουν να βρουν δικαίωση.
Στα social media κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο με τον Κυπριανό να τραγουδά ένα ίσως απόγευμα καλοκαιριού με την παρέα του.
View this post on Instagram
ολες οι ειδησεις
- Η σιωπηλή εξουσία των υποκλοπών
- Η Αλέξια live στο Kennedy center
- Δικαστική απόφαση – σταθμός για τα social media: Εθίζουν τα παιδιά
- Ο παίκτης του «Your Face Sounds Familiar» στη Βουλγαρία «ενσαρκώνει» τον Βασίλη Καρρά και αποθεώνεται
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr