Τελικός Κυπέλλου Μπάσκετ: Θρίλερ στο ντέρμπι των αιωνίων – «Καθαρή» επικράτηση του Παναθηναϊκού με 79-75
Σε έναν τελικό αντάξιο της ιστορίας τους, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρόσφεραν ένα συγκλονιστικό μπασκετικό υπερθέαμα, με το «τριφύλλι» να επικρατεί τελικά με 79-75 και να κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας.
Σε έναν τελικό αντάξιο της ιστορίας τους, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρόσφεραν ένα συγκλονιστικό μπασκετικό υπερθέαμα, με το «τριφύλλι» να επικρατεί τελικά με 79-75 και να κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας.
Σε έναν τελικό αντάξιο της ιστορίας τους, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρόσφεραν ένα συγκλονιστικό μπασκετικό υπερθέαμα, με το «τριφύλλι» να επικρατεί τελικά με 79-75 και να κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας. Το ντέρμπι των αιωνίων κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με ένταση, δυνατές μονομαχίες και διακυμάνσεις στο σκορ, κρατώντας το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Μάχη μέχρις εσχάτων στο παρκέ
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, παίρνοντας προβάδισμα με την πιεστική του άμυνα και την ευστοχία από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, δεν άργησε να απαντήσει, ανεβάζοντας την ένταση στην άμυνα και βρίσκοντας λύσεις από τον Σλούκα και τον Γουόκαπ.
Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Ο Φαλ ήταν καθοριστικός στη ρακέτα, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Σλούκας με διαδοχικά τρίποντα έδωσε αέρα στον Παναθηναϊκό.
Η καθοριστική τελική περίοδος
Στα τελευταία λεπτά, η ένταση κορυφώθηκε, με τους διαιτητές να σφυρίζουν τεχνικές ποινές λόγω της έντασης στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός βρήκε μεγάλα σουτ από τον Γκραντ και τον Ναν, ενώ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιστρέψει με τον Βεζένκοφ να μειώνει τη διαφορά.
Στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι «πράσινοι» έδειξαν ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών, ενώ ο Ολυμπιακός αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο που θα μπορούσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.
Πρωταγωνιστές και MVP
Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του τελικού, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 18 πόντους και 7 ασίστ, ενώ καθοριστικός ήταν και ο Παπαγιάννης με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από τον Ολυμπιακό, ο Βεζένκοφ ξεχώρισε με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ.
ολες οι ειδησεις
- Όταν η Δικαιοσύνη δεν χωρά τους ανθρώπους της
- Αυτό είναι το trailer του Toy Story 5
- Οι Αμερικάνοι bullshiters και οι παραμυθατζήδες της Ανατολής – Δείτε το βίντεο
- Euroleague: «Τελικός» στο Σαράγεβο για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Ντουμπάι
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr