28 Μαρτίου 2024
Δημοσίευση: 16:12'

Τελικός Κυπέλλου: Ούτε (και) φέτος θα είναι γιορτή λόγω ανικανότητας

Και τι περιμένεις να συμβεί όταν έχεις δει το κράτος να κάθεται αμέτοχος θεατής απέναντι σε ένα κομβόι Κροατών χουλιγκάνων, που αλώνισαν ανενόχλητοι ολόκληρη τη χώρα για να σκοτώσουν έναν άνθρωπο;

Επιμέλεια: Αγγελική Κιλιντζόγλου
Δημοσίευση: 16:12’
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)
Επιμέλεια: Αγγελική Κιλιντζόγλου

Και τι περιμένεις να συμβεί όταν έχεις δει το κράτος να κάθεται αμέτοχος θεατής απέναντι σε ένα κομβόι Κροατών χουλιγκάνων, που αλώνισαν ανενόχλητοι ολόκληρη τη χώρα για να σκοτώσουν έναν άνθρωπο;

Ούτε στις καλύτερες ταινίες – παρωδίες δεν γίνονται αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ζούμε στο κράτος που δεν είναι ικανό να διοργανώσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με ασφάλεια. Αυτό είναι δεδομένο και δεν χωράει αμφισβήτηση. Δύο μήνες ήταν κλειστά τα γήπεδα προκειμένου να ληφθούν μέτρα «ασφαλείας» για να καταλήξουμε να ανοίξουν στις 13 Φεβρουαρίου χωρίς τα «νέα» μέτρα!

Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου η ΕΠΟ βάζει «μπλόκο» στους φιλάθλους για τον Τελικό Κυπέλλου γιατί το γήπεδο που προορίζεται να γίνει ο αγώνας δεν πληροί τις προϋποθέσεις- τις οποίες έπρεπε να είχε φροντίσει να ρυθμίσει στο δίμηνο κλείσιμο. Καταλάβατε; Ας τα κάνω λιανά.

Γίνεται σήμερα η σύσκεψη στην ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου. Το προηγούμενο διάστημα είχε πέσει στο τραπέζι πρόταση να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ με 40.000 κόσμο και να γίνει μια μεγάλη γιορτή. Υπεραισιόδοξο σενάριο για να γίνει αληθινό. Και η χαρά μένει στις σκέψεις, όταν ρίχνει το πρώτο άκυρο ο Άρης ο οποίος δεν δέχτηκε να παίξει σε γήπεδο που η αντίπαλη ομάδα, ο Παναθηναϊκός, χρησιμοποιούσε ως έδρα.

Καίγεται λοιπόν το σενάριο του ΟΑΚΑ και έρχεται στο τραπέζι το Πανθεσσαλικό το οποίο είναι αυτό που προβλέπει η προκήρυξη για τη διεξαγωγή του αγώνα.
Βγαίνει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σήμερα το πρωί και λέει ναι σας το δίνω το γήπεδο με 15.000 κόσμο γιατί οι δύο ομάδες είναι σχετικά φιλικές μεταξύ τους αλλά τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσουν η ΕΠΟ και οι δύο ομάδες.

Βάλτε εδώ μια άνω τελεία. Πάμε μια στιγμή στο χθες όπου λίγες ώρες πριν από την σύσκεψη, έβγαλε ανακοίνωση η ΔΕΑΒ με την οποία έβαζε λουκέτο στο Πανθεσσαλικό γιατί δεν λειτουργούν σε αυτό οι κάμερες του ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας.

Πάμε πάλι στο σήμερα και στη δήλωση του Τάκη Μπαλτάκου.
Συνεχίζω με το δεύτερο μέρος και ουσιαστικό μέρος της δήλωσής του: «Τώρα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις. Σήμερα η απόφαση είναι: Στον Βόλο ο τελικός χωρίς οπαδούς. Αν αλλάξουν οι προϋποθέσεις θα το δούμε. Θα πρέπει το γήπεδο του Βόλου να βελτιωθεί βάσει νόμου, σύντομα όμως για προλάβουμε και εμείς να αλλάξουμε απόφαση».

Δηλαδή σήμερα αποφασίστηκε ο τελικός να γίνει σε ένα γήπεδο στο οποίο από χθες μπήκε «λουκέτο» γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις και τον Δήμαρχο Βόλου να λέει σας το δίνω εγώ με 15.000 κόσμο και την ΕΠΟ να απαντά, το παίρνουμε αλλά χωρίς κόσμο.

Και το σήριαλ θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, για να καταλήξουμε στο παρά πέντε της αναμέτρησης να ψάχνουμε γήπεδο, αριθμό προσκλήσεων κτλ κτλ κτλ. και να γίνει τελικά ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν νομίζω να περιμένετε κάτι άλλο;

Και τι περιμένεις να συμβεί όταν έχεις δει το κράτος να κάθεται αμέτοχος θεατής απέναντι σε ένα κομβόι Κροατών χουλιγκάνων, που αλώνισαν ανενόχλητοι ολόκληρη τη χώρα για να σκοτώσουν έναν άνθρωπο;

Τι περιμένεις να συμβεί, όταν η εύκολη λύση στα μεγάλα προβλήματα είναι «τα κλείνω όλα» γιατί δεν μπορώ να τα αντιμετωπίσω;

Όση ώρα γράφω αυτά τα «δίνω το γήπεδο με 15.000, το παίρνω αλλά χωρίς κόσμο» παίζει στο μυαλό μου λούπα η γνωστή δήλωση του αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού με τα ακαταλαβίστικα και την τελική -και κατανοητή- ατάκα «Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο!». Και με αυτή θα κλείσω.

Ανικανότητα και αποποίηση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα. Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.


TOP NEWS

uncached