Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών σε 25χρονη που εξανάγκαζε την 6χρονη κόρη της σε επαιτεία
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την έκρινε ένοχη ερήμην για εμπορία ανθρώπου στη Σίνδο – Ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την έκρινε ένοχη ερήμην για εμπορία ανθρώπου στη Σίνδο – Ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο
Μια 25χρονη μητέρα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, καθώς, όπως έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, εξανάγκαζε την μόλις 6 ετών κόρη της να ζητιανεύει σε καθημερινή βάση.
Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για το σοβαρό αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό τον προσπορισμό οφέλους, εις βάρος της ανήλικης.
Η κατηγορούμενη, ελληνικής καταγωγής, δεν εμφανίστηκε καν στη δίκη ούτε εκπροσωπήθηκε από συνήγορο, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ερήμην. Πέρα από την δεκαετή κάθειρξη, της επιβλήθηκε επίσης χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής της μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί στο Εφετείο.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πέρυσι τον Μάιο, στην περιοχή της Σίνδου. Μια περαστική ήταν αυτή που εντόπισε το 6χρονο κοριτσάκι να κλαίει μόνο του έξω από ένα κατάστημα ψιλικών και καφέ και κάλεσε αμέσως την αστυνομία.
Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι η 25χρονη μητέρα μετέφερε την κόρη της στο συγκεκριμένο σημείο κάθε μέρα, υποχρεώνοντάς την να επαιτεί από το πρωί έως το βράδυ.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την αρχική της απολογία στις ανακριτικές αρχές, η κατηγορούμενη είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
ολες οι ειδησεις
- Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή γεννά την τρομοκρατία
- Η γυναίκα που παντρεύτηκε και τον Ωνάση και τον Νιάρχο
- Conference League: Για τη «σφραγίδα» πρόκρισης με δεύτερη νίκη η AEK (19:45)
- Ρήγμα στις σχέσεις Αντετοκούνμπο – Μπακς – Τα «Ελάφια» θέλουν να τον βάλουν στα … πιτς
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr