8 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση: 18:32'
Τελευταία ενημέρωση: 05:52'

Το FBI δεν έδωσε ποτέ το όνομα του Αντώνη Σαμαρά για τη Novartis

Τι αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στον ΣΚΑΪ

Δημοσίευση: 18:32’
Τελευταία ενημέρωση: 05:52’

Τι αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στον ΣΚΑΪ

Στην αποκάλυψη ότι η εμπλοκή του ονόματος του Αντώνη Σαμαρά στη δικογραφία για τη Novartis δεν προήλθε από το FBI, προχώρησε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Ο δημοσιογράφος, παρουσίασε δύο έγγραφα του FBI.

Στο πρώτο με ημερομηνία 13/12/2017 περιλαμβάνονται οι εξής:

  • Κωνσταντίνος (Κώστας) Φρουζής
  • Εμμανουήλ Βουλκίδης
  • Θεόδωρος Βουλκίδης
  • Νίκος Μανιαδάκης
  • Νίκος Μανιάς
  • Σταυρούλα (Λίνα) Νικολοπούλου
  • Γιάννης Στουρνάρας

Στο δεύτερο με ημερομηνία 23/1/2018 περιλαμβάνονται ονόματα επτά πολιτικών, ανάμεσα τους και του κ. Σαμαρά, ωστόσο αυτά, όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου, προκύπτουν από τις καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στις ελληνικές αρχές και δεν προέρχονται από έρευνα των αμερικανικών αρχών.

Θέση για το ζήτημα νωρίτερα  πήραν και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι εξαπέλυσαν σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά της εισαγγελέα για θέματα διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

«Η σκευωρία και η γελοιότητα της κυβέρνησης και των συνεργών της αποκαλύπτεται καθημερινά. Η εισαγγελέας Τουλουπάκη ζήτησε από το FBI να στείλει ότι στοιχεία είχε για την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα. Το FBI έστειλε ότι στοιχεία γνώριζε από τη δική του έρευνα, στα οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα του πρώην Πρωθυπουργού» σημειώνουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά και συνεχίζουν:

«Μετά από λίγες εβδομάδες η κ. Τουλουπάκη ζητάει και πάλι από το FBI αν θα μπορούσε τα στοιχεία που της είχαν ήδη στείλει, να τα συσχετίσει στην έρευνα για 7 πολιτικούς μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς. Το FBI της δίνει την άδεια να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά στα οποία εξακολουθεί και πάλι να μην υπάρχει καμία αναφορά, άμεση ή έμμεση, στον Αντώνη Σαμαρά».

«Το μόνο που επιβεβαιώνει επομένως το έγγραφο του FBI, είναι ότι από την Αμερικανική έρευνα δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην Πρωθυπουργό. Επιβεβαιώνει όμως και την διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κας Τουλουπάκη να ενισχύσει με δήθεν στοιχεία των Αμερικανικών Αρχών την κυβερνητική σκευωρία που ήδη καταρρέει. Όσα ψέματα και αν πουν οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλυτώσουν!»


TOP NEWS

uncached