Το «Σικάγο» του David Mamet είναι ποτισμένο με αίμα και ουίσκι
Τοποθετημένο στο Σικάγο της εποχής της ποτοαπαγόρευσης, το τελευταίο μυθιστόρημα του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου, είναι ένα blockbuster εν αναμονή
Τοποθετημένο στο Σικάγο της εποχής της ποτοαπαγόρευσης, το τελευταίο μυθιστόρημα του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου, είναι ένα blockbuster εν αναμονή
Συμμορίες, δολοφονίες, κλαμπ, νονοί της νύχτας, παράνομο ουίσκι. Αυτό είναι το Σικάγο της δεκαετίας του ’20. Μια πόλη της οποίας το soundtrack υπογράφουν οι brass bands, τα μυδραλιοβόλα και οι φωνές των μικροπωλητών εφημερίδων που διαλαλούν το τελευταίο αιματοκύλισμα. Σε αυτή την πόλη, σκοτεινή και τρελαμένη, ο Μάικ Χοτζ, δημοσιογράφος, βετεράνος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στα δύο «συνδικάτα» που διαφεντεύουν τη ζωή όλων. Ανάμεσα στους Ιταλούς του Αλ Καπόνε που κάνει κουμάντο στον νότιο τομέα της πόλης και στα «παλικάρια» του ιρλανδού Ο’ Μπάνιον που είναι τo αφεντικό του βόρειου τομέα.
Η ιστορία θα δείξει πως οι προσπάθειές του απέβησαν άκαρπες. Η κοπέλα του, Άννι Γουόλς, ένα κορίτσι μεγαλωμένο με αυστηρές καθολικές αρχές, δολοφονείται στο σπίτι του, μπροστά στα μάτια του.
Μετά από ένα τρικούβερτο μεθύσι ο ρεπόρτερ μας θα αποφασίσει να φτάσει στο πάτο του μυστηρίου και να εκδικηθεί την Άννι.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
«Σικάγο», David Mamet, εκδόσεις Μεταίχμιο
ολες οι ειδησεις
- Ανοσογνωσία: Η νευρολογική κατάσταση που δεν αφήνει τον ασθενή να αντιληφθεί ότι νοσεί
- Νοσοκομείο Μεταξά: Ο Ντύλαν έγινε ο πρώτος σκύλος θεραπείας με σταθερή παρουσία στο ΕΣΥ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας με σχεδόν πέντε κιλά κάνναβης – Εκκρεμούσε ένταλμα για κλοπές (Βίντεο)
- Κεφαλογιάννη: Το 2025 ήταν χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό με πάνω από 43 εκατ. επισκέπτες
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr
