14 Ιανουαρίου 2026
Δημοσίευση: 07:28'
Τελευταία ενημέρωση: 07:31'

Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 22 νεκροί και 30 τραυματίες από κατάρρευση γερανού πάνω σε τρένο (Βίντεο)

Η πρόσκρουση σε βαγόνι της αμαξοστοιχίας προκάλεσε τον εκτροχιασμό της, ενώ ακολούθησε πυρκαγιά.

Επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού
Δημοσίευση: 07:28’
Τελευταία ενημέρωση: 07:31’
Επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού

Η πρόσκρουση σε βαγόνι της αμαξοστοιχίας προκάλεσε τον εκτροχιασμό της, ενώ ακολούθησε πυρκαγιά.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν όταν γερανός κατέρρευσε και έπεσε πάνω σε επιβατική αμαξοστοιχία στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, προκαλώντας τον εκτροχιασμό και την ανάφλεξη του τρένου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Τον πρώτο απολογισμό των θυμάτων επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσατσαπόν Τσιναγουόνγκ, αξιωματικός της αστυνομίας στην επαρχία Ναχόν Ρατσασίμα, αναφέροντας ότι «22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν».

Το δυστύχημα σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στην περιοχή Σίκιο, στην επαρχία Ναχόν Ρατσασίμα, περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μπανγκόκ. Η αμαξοστοιχία εκτελούσε δρομολόγιο από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης προς την επαρχία Ουμπόν Ρατσατάνι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο γερανός συμμετείχε σε έργα κατασκευής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας και κατέρρευσε τη στιγμή που το τρένο διερχόταν από το σημείο. Η πρόσκρουση σε βαγόνι της αμαξοστοιχίας προκάλεσε τον εκτροχιασμό της, ενώ ακολούθησε πυρκαγιά.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης συνεχίζονται. Παράλληλα, οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης του γερανού και να αποδοθούν ευθύνες.


TOP NEWS

uncached