Τρίκαλα: Το δύσκολο Πάσχα για τις οικογένειες των θυμάτων στη Βιολάντα
Είναι το πρώτο Πάσχα μετά την τραγωδία με τους συγγενείς τους να βιώνουν το θρήνο και τον πόνο με τα σπίτια τους να είναι κλειστά λόγω πένθους.
Είναι το πρώτο Πάσχα μετά την τραγωδία με τους συγγενείς τους να βιώνουν το θρήνο και τον πόνο με τα σπίτια τους να είναι κλειστά λόγω πένθους.
Διαφορετικό είναι αυτό το Πάσχα για τις οικογένειες των πέντε γυναικών που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα στα Τρίκαλα.
Είναι το πρώτο Πάσχα μετά την τραγωδία με τους συγγενείς τους να βιώνουν το θρήνο και τον πόνο με τα σπίτια τους να είναι κλειστά λόγω πένθους. Ανεβαίνουν εδώ και εβδομάδες το δικό τους «Γολγοθά» με τη στήριξη ειδικών για να διαχειριστούν τα όσα βιώνουν.
Τρεις μήνες σχεδόν μετά την έκρηξη, οι οικογένειες των θυμάτων, αναζητούν απαντήσεις σε μία έρευνα που παραμένει ανοιχτή σε ανακριτικό επίπεδο με τις δικαστικές αρχές να έχουν ασκήσει ήδη διώξεις σε άλλα δύο άτομα εκτός από τον προφυλακισμένο ιδιοκτήτη του εργοστασίου.
Το πόρισμα του EMΠ έδειξε για τους υπόγειους σωλήνες διάβρωση και ελλιπή μέτρα προστασίας ενώ καταπέλτης είναι και οι μαρτυρίες εργαζομένων για τα όσα προηγήθηκαν της έκρηξης.
Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση αδερφής θύματος που ανέφερε στις αρχές για τα όσα της είχαν πει τόσο η αδερφή της όσο και η μητέρα της που δούλευαν στο εργοστάσιο. «Η αδερφή μου δούλευε εκεί 14 χρόνια. Ήταν μητέρα ενός ανήλικου παιδιού. Είχαμε άριστες σχέσεις όπως και με τη μητέρα μου που συζητούσαμε τα πάντα. Η μητέρα μου εργαζόταν εκεί 28 χρόνια. Μου είχαν πει ότι μύριζε υγραέριο πολύ. Ήταν περίπου 2 μήνες πριν το συμβάν. Αλλά και μία φίλη μου ,η οποία εργαζόταν εκεί, μου είπε ότι μύριζε και το καλοκαίρι. Επίσης οι εργαζόμενες δεν πήγαιναν στην τουαλέτα χωρίς να ρίξουν απορρυπαντικό στην τουαλέτα γιατί μύριζε πολύ. Η τουαλέτα ήταν δίπλα από το χώρο εισόδου του εργοστασίου, όλοι περνούσαν από εκεί και επομένως θεωρώ ότι αντιλαμβάνονταν τη μυρωδιά. Ανησυχούσαν και διαμαρτύρονταν στη μητέρα μου γιατί είχε άλλο πόστο και έλεγχε τη γραμμή.»
Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η μητέρα της είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους και τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου. «Τους καθησύχαζαν λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα ο ένας υπεύθυνος (σ.σ. αναφέρεται το όνομα) και ο υδραυλικός έλεγαν ότι είναι ο βόθρος που μυρίζει. Η μητέρα μου συνέχιζε να τους προειδοποιεί αλλά την καθησύχαζαν.
Το τηλεφώνημα μετά την τραγωδία
Σύμφωνα με την μαρτυρία, ο προφυλακισμένος ιδιοκτήτης του εργοστασίου, πριν οδηγηθεί στη φυλακή επικοινώνησε με τη μητέρα αναφέροντας ότι ως μάνα θα έχει δίκιο ότι και να κάνει και ότι αν γύριζε το χρόνο πίσω θα τα άλλαζε όλα.
Οι δύο νέοι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στο τέλος του μήνα ενώ δεν αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις και σε άλλα πρόσωπα.
ολες οι ειδησεις
- Λεφτά, φόροι, πληθωρισμός και ο Παναγόπουλος – Δείτε το βίντεο
- Ο κ. Άιφελ και ο πύργος του
- Eurovision 2026: Το βίντεο των 30 δευτερολέπτων από την επιτυχημένη δεύτερη πρόβα της ελληνικής συμμετοχής
- Αυτοδικία ή βεντέτα; Όταν ο πόνος μετατρέπεται σε κύκλο αίματος στην Κρήτη
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr