Δημοσίευση: ’
Τελευταία ενημέρωση: ’

Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα «πάτησε» στη 10άδα και αλλάζει τα δεδομένα – Το χρυσό εισιτήριο για το Champions League

Οι ευρωπαϊκές επιτυχίες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού απέφεραν συνολικά 800 βαθμούς στην Ελλάδα, οδηγώντας τη στη 10η θέση της κατάταξης της UEFA.

Η ανάγνωση δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
Δημοσίευση: ’
Τελευταία ενημέρωση: ’
Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα «πάτησε» στη 10άδα και αλλάζει τα δεδομένα – Το χρυσό εισιτήριο για το Champions League
Eurokinissi

Οι ευρωπαϊκές επιτυχίες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού απέφεραν συνολικά 800 βαθμούς στην Ελλάδα, οδηγώντας τη στη 10η θέση της κατάταξης της UEFA.

Τα βασικά σημεία
Η σύνοψη δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
  • Η Ελλάδα κατέκτησε την 10η θέση στη βαθμολογία της UEFA, προσπερνώντας την Πολωνία και την Τσεχία.
  • Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός συνέβαλαν με 800 βαθμούς στην άνοδο της χώρας.
  • Η παραμονή στη 10η θέση θα εξασφαλίσει απευθείας συμμετοχή του πρωταθλητή Ελλάδας στο Champions League από το 2028.
  • Η Ελλάδα έχει τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν στην ευρωπαϊκή βαθμολογία, όσες και η Τσεχία.
  • Η διατήρηση της θέσης απαιτεί συνέπεια και επιτυχίες στους επόμενους αγώνες.

Η Ελλάδα πάτησε χρυσή στη 10η θέση της βαθμολογίας της UEFA, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να προσφέρουν τους πολύτιμους βαθμούς που έφεραν τη χώρα στην πρώτη δεκάδα του ευρωπαϊκού ranking. Η νίκη των «ερυθρόλευκων» στη Μασσαλία και η επικράτηση των «πράσινων» απέναντι στην Μπόρατς έδωσαν σημαντική ώθηση στην Ελλάδα, η οποία πλέον καλείται να διατηρήσει τη θέση της μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η προσπάθεια για την προσπέραση της Πολωνίας και της Τσεχίας ολοκληρώθηκε, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, με την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον μπροστά από τις δύο χώρες. Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι η διατήρηση της θέσης που μπορεί να αλλάξει σημαντικά τον ευρωπαϊκό χάρτη για τις ελληνικές ομάδες.

Το άλμα της Ελλάδας στην πρώτη δεκάδα της UEFA

Οι ευρωπαϊκές επιτυχίες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού απέφεραν συνολικά 800 βαθμούς στην Ελλάδα, οδηγώντας τη στη 10η θέση της κατάταξης της UEFA.

Η συγκομιδή αυτή αποδείχθηκε αρκετή ώστε η χώρα να προσπεράσει την Πολωνία και την Τσεχία, χωρίς να χρειαστεί η συνδρομή του ΟΦΗ, ο οποίος έδωσε τη δική του μάχη στη Γαλλία απέναντι στη Ρεν.

Σημειώνεται πως και η ΑΕΚ που συμμετέχει στο δύσκολο Champions League έχασε από την Σαχτάρ στο Λονδίνο, μπορεί να προσφέρει βαθμούς, όπως έκανε με την ΛΑΣΚ στην πρεμιέρα.

Η Πολωνία βρίσκεται πλέον πίσω από την Ελλάδα, με τη διαφορά να διαμορφώνεται σε περίπου 300 βαθμούς, ενώ η Τσεχία ακολουθεί στη 12η θέση, με απόσταση περίπου 500 βαθμών, σύμφωνα με τα στοιχεία της συγκεκριμένης κατάταξης.

Η εξέλιξη αυτή δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου μια θέση που έχει ιδιαίτερη σημασία για την εκπροσώπηση της χώρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η βαθμολογία της UEFA

Η κατάταξη των χωρών στις συγκεκριμένες θέσεις διαμορφώνεται ως εξής:

  1. 9. Τουρκία: 51.075 βαθμοί (4/5 ομάδες)
  2. 10. Ελλάδα: 45.812 βαθμοί (4/5 ομάδες)
  3. 11. Πολωνία: 45.525 βαθμοί (2/5 ομάδες)
  4. 12. Τσεχία: 45.325 βαθμοί (4/5 ομάδες)
  5. 13. Νορβηγία: 39.812 βαθμοί (4/5 ομάδες)

Η Ελλάδα έχει πλέον τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν να εκπροσωπούν τη χώρα στην ευρωπαϊκή βαθμολογία, όσες και η Τσεχία, ενώ η Πολωνία έχει δύο εκπροσώπους. Οι επόμενοι αγώνες θα είναι καθοριστικοί για τη διατήρηση των ισορροπιών και την τελική θέση της χώρας.

 

Τι κερδίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τη 10η θέση

Η παραμονή της Ελλάδας στη 10η θέση μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων από την αγωνιστική περίοδο 2028-2029.

Ο μεγαλύτερος κερδισμένος θα είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2028, καθώς θα εξασφαλίσει απευθείας συμμετοχή στη League Phase του Champions League, χωρίς να χρειαστεί να περάσει από τα προκριματικά.

Παράλληλα, διαφορετικά θα διαμορφωθεί και η διαδρομή των υπόλοιπων ομάδων που θα εξασφαλίσουν ευρωπαϊκή έξοδο, με τις θέσεις στο πρωτάθλημα να αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Ειδικότερα, εφόσον η Ελλάδα διατηρήσει τη 10η θέση, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη σεζόν 2028-2029 θα κατανεμηθούν ως εξής:

  1. Πρωταθλητής: Απευθείας συμμετοχή στη League Phase του Champions League.
  2. Κυπελλούχος: Συμμετοχή στα play-offs του Europa League.
  3. Δεύτερος: Συμμετοχή στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών.
  4. Τρίτος: Συμμετοχή στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.
  5. Τέταρτος: Συμμετοχή στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Η μεγάλη πρόκληση τώρα είναι η παραμονή

Η είσοδος στην πρώτη δεκάδα αποτελεί σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, ωστόσο η προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί. Η θέση θα πρέπει να διατηρηθεί μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, καθώς οι βαθμοί που θα συγκεντρώσουν οι ελληνικές ομάδες στους επόμενους ευρωπαϊκούς αγώνες θα κρίνουν την τελική κατάταξη.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έδωσαν την απαραίτητη ώθηση, ενώ κάθε αποτέλεσμα των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό.

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε θέση που μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στο ποδόσφαιρό της, με το απευθείας εισιτήριο για τη League Phase του Champions League να αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα για τον πρωταθλητή του 2028. Το επόμενο στοίχημα είναι να μετατραπεί η σημερινή επιτυχία σε σταθερό πλεονέκτημα για τις ελληνικές ομάδες.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.