Βία ανηλίκων: Ευθύνες στους γονείς και στα σχολεία
«MEGA Καλημέρα» με την Ελεονώρα Μελέτη καθημερινά στις 08:00 στο MEGA και σχόλιο του Τάκη Χατζή στις 08:30.
«MEGA Καλημέρα» με την Ελεονώρα Μελέτη καθημερινά στις 08:00 στο MEGA και σχόλιο του Τάκη Χατζή στις 08:30.
Οι ολοένα και αυξανόμενες υποθέσεις παραβατικότητας ανηλίκων που έρχονται στο φως το τελευταίο διάστημα σοκάρουν αφενός με τη συχνότητά τους και αφετέρου με την επιθετικότητα που εκδηλώνεται.
Ο ρόλος του σχολείου είναι μείζονος σημασίας στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων στο παιδί.
Το μεγάλο ενδιαφέρον των ανηλίκων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, που ενίοτε αναπαράγουν την βία, καλούνται οι γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναγνωρίζοντας τις επιβλαβείς συνέπειες της χρήσης.
Τα βίαια βιντεοπαιχνίδια αποτελούν πηγή μάθησης και εφαρμογής βίαιων τρόπων αντιμετώπισης στις συγκρούσεις.
Όταν τα παιδιά είναι παραβατικά σε ηλικία 12 – 13, πρέπει να αξιολογούνται οι γονείς.
Πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;
Δείτε το σχόλιο μου στην εκπομπή MEGA Καλημέρα με την Ελεονώρα Μελέτη:
«MEGA Καλημέρα» με την Ελεονώρα Μελέτη καθημερινά στις 08:00 στο MEGA και σχόλιο του Τάκη Χατζή στις 08:30.
ολες οι ειδησεις
- FW 26-27: Όλες οι τάσεις που θα φορεθούν φθινόπωρο και χειμώνα – Οι προτάσεις των μεγάλων οίκων
- The World’s 50 Best Bars 2026: Δύο ελληνικά bars στη λίστα 51-100 – Στο Νο55 το Baba Au Rum, ντεμπούτο για το Naked Athens
- «Cap ou pas cap»: Όταν ο ορισμός της τοξικής σχέσης ντύθηκε με τα ρούχα ενός μεγάλου έρωτα
- Σάλος με γνωστό πιτάδικο: Σέρβιρε κρέας γαϊδάρου για βοδινό
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr