16 Νοεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 18:23'

Ξανά σε λειτουργία το λιμάνι του Νοβοροσίσκ μετά την μεγάλη ουκρανική επίθεση

Η επίθεση της Ουκρανίας κατέστρεψε δύο θέσεις φόρτωσης πετρελαίου στον μεγαλύτερο εξαγωγικό κόμβο της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Δημοσίευση: 18:23’

Η επίθεση της Ουκρανίας κατέστρεψε δύο θέσεις φόρτωσης πετρελαίου στον μεγαλύτερο εξαγωγικό κόμβο της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό λιμάνι Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα επανέλαβε τις φορτώσεις πετρελαίου μετά από διήμερη αναστολή, η οποία προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με πύραυλο και μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

Σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας, οι εξαγωγές – που αντιστοιχούν σε περίπου 2,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δηλαδή γύρω στο 2% του παγκόσμιου εφοδιασμού – είχαν διακοπεί προσωρινά από την Παρασκευή.

Δεδομένα του παρόχου LSEG δείχνουν ότι δύο δεξαμενόπλοια, το Arian και το Rodos, φορτώνουν ξανά πετρέλαιο σε θέσεις αγκυροβολίας του λιμανιού.

Η επίθεση της Ουκρανίας κατέστρεψε δύο θέσεις φόρτωσης πετρελαίου στον μεγαλύτερο εξαγωγικό κόμβο της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, αποτελώντας μέχρι στιγμής τη σοβαρότερη πλήξη σε βασική ρωσική υποδομή εξαγωγής αργού στην περιοχή.


TOP NEWS

uncached