15 Νοεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 13:08'
Τελευταία ενημέρωση: 13:08'

Ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός για την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το ιστορικό κτήριο της οδού Πατησίων υποδέχεται φοιτητές και πολίτες για τις εκδηλώσεις μνήμης – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το πρωί της Τρίτης – Στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας κλείνουν οι πύλες για την πορεία

Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης
Δημοσίευση: 13:08’
Τελευταία ενημέρωση: 13:08’
Πολυτεχνείο
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης

Το ιστορικό κτήριο της οδού Πατησίων υποδέχεται φοιτητές και πολίτες για τις εκδηλώσεις μνήμης – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το πρωί της Τρίτης – Στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας κλείνουν οι πύλες για την πορεία

Οι πύλες στο ιστορικό συγκρότημα του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων άνοιξαν σήμερα, Σάββατο 15 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων τιμής και μνήμης. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού της 52ης επετείου από την εξέγερση των φοιτητών τον Νοέμβριο του 1973 και θα κορυφωθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έχει ληφθεί, το ωράριο λειτουργίας για το κοινό έχει καθοριστεί. Τόσο για σήμερα, Σάββατο, όσο και για αύριο, Κυριακή 16 Νοεμβρίου, το συγκρότημα της Πατησίων θα παραμείνει ανοιχτό για τους πολίτες από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, ημέρα της κορύφωσης των εκδηλώσεων, οι πύλες θα ανοίξουν ξανά στις 9 το πρωί, αλλά είναι προγραμματισμένο να κλείσουν νωρίτερα, στη 1 το μεσημέρι. Αυτό θα γίνει προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως μετά η καθιερωμένη πορεία με τελικό προορισμό την πρεσβεία των ΗΠΑ.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ήδη από το πρωί, στους χώρους του Πολυτεχνείου βρίσκονται φοιτητικοί σύλλογοι και πολίτες που αποτίουν φόρο τιμής στην επέτειο της εξέγερσης. Κατά τη διάρκεια αυτού του τριημέρου, έχουν προγραμματιστεί διάφορες δράσεις. Αυτές περιλαμβάνουν εκδηλώσεις μνήμης, προβολές ντοκιμαντέρ με υλικό από τα γεγονότα, καθώς και συζητήσεις που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, με τη συμμετοχή προσώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στα γεγονότα του 1973.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα, λόγω του τριήμερου εορτασμού, η Ελληνική Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την τήρηση της τάξης.

«Εδώ Πολυτεχνείο»: Από την εξέγερση, στην πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών

Στο κέντρο της Αθήνας, ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες ξεκίνησαν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 6 το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περιορισμοί αυτοί αφορούν κυρίως τους δρόμους που βρίσκονται γύρω από το Πολυτεχνείο.

Λόγω αυτών των ρυθμίσεων, θα υπάρξουν επίσης σημαντικές τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ που διέρχονται από την ευρύτερη περιοχή.


TOP NEWS

uncached