ΥΠ.ΕΝ: Υπογραφή για διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων σε Νότια Πελοπόννησο και Κρήτη
Το ΥΠΕΝ προχωρά στην προκήρυξη διαγωνισμού για έρευνα και εκμετάλλευση, μετά το ενδιαφέρον Chevron και HELLENiQ
Το ΥΠΕΝ προχωρά στην προκήρυξη διαγωνισμού για έρευνα και εκμετάλλευση, μετά το ενδιαφέρον Chevron και HELLENiQ
Υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου, η Υπουργική Απόφαση που σηματοδοτεί την έναρξη ενός διεθνούς διαγωνισμού από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας.
Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αφορά τις θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Πελοποννήσου, οι οποίες οριοθετούνται ως «Α2» και «Νότια της Πελοποννήσου», καθώς και τις θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κρήτης, γνωστές ως «Νότια της Κρήτης 1» και «Νότια της Κρήτης 2».
Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί συνέχεια της θετικής ανταπόκρισης στο ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει η αμερικανική εταιρεία Chevron για μία θαλάσσια περιοχή νότια της Πελοποννήσου και για δύο θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης. Επιπλέον, είχε γίνει αποδεκτή η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την HELLENiQ για τη θαλάσσια περιοχή «Α2» που βρίσκεται νότια της Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), ο διεθνής διαγωνισμός αναμένεται να δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα 90 ημερών. Κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προσφορές τους.
«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ολοκληρώνει με συνέπεια και αξιοπιστία το χρονοδιάγραμμα έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων για την αποδοχή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τον ορισμό ακριβών συντεταγμένων και τη διακήρυξη του σχετικού διαγωνισμού», τονίζει χαρακτηριστικά το ΥΠΕΝ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διαδικασίας για την ενεργειακή πολιτική της χώρας.
ολες οι ειδησεις
- Τέμπη: Σφοδρά πυρά για τη δίκη και την αίθουσα-ασφυξία – Ψαρόπουλος: «Όσοι κάνουν δηλώσεις δεν ήταν στην αίθουσα – Ας έρθουν να δουν την πραγματικότητα»
- Σκορδαλιά: Η απλότητα που έγινε ταυτότητα
- Ιδεολογία Ελληνικής Επανάστασης: Εθνική, κοινωνική ή αστική;
- Ο όρκος των αξιωματικών και των υπουργών στις 21 Μαρτίου 1822
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr