ΥΠΕΞ Κύπρου: Ανησυχούμε έντονα για τις συγκρούσεις στη Συρία
Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Κύπρος καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων
Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Κύπρος καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων
Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε παρέμβαση που έκανε στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, την Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, τόνισε πως η Κύπρος, ως το κοντινότερο προς την Συρία κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανησυχεί έντονα για την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη χώρα.
Σε ανακοίνωσή του, το κυπριακό ΥΠΕΞ, αναφέρει ότι ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στο Συριακό.
Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Κύπρος καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων, τονίζοντας ότι «μια τέτοια ενέργεια αποτελεί έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Αφού σημείωσε στη συνέχεια, ότι θα πρέπει να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ανησυχία του και για την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αφρίν.
Καταλήγοντας, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ για επίτευξη πολιτικής λύσης στο Συριακό πρόβλημα, και ότι «η διπλωματία δεν μπορεί και δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ολες οι ειδησεις
- Μαντόνα: Αποκάλυψε ότι έκανε με τον Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ το καλύτερο σεξ της ζωής της
- Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: «Στη Δημοκρατία κανείς δεν στερείται το δικαίωμα επιστροφής – Οι πολίτες όμως έχουν μνήμη»
- Φενέρμπαχτσε: Σοβαρές αιχμές για Ολυμπιακό, EuroLeague και διαιτησία στο Final Four – Πληθαίνουν οι αναφορές για «ευνοϊκή μεταχείριση» των ερυθρόλευκων
- Το «Σωσίβιο» της Εμμηνόπαυσης: Γιατί το λίπος επιμένει στην κοιλιά & Πώς να το αντιμετωπίσετε!
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr