current views are: 106

8 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση15:01

Υποκλοπές, ακρίβεια και «Πάτσηδες» δίνουν «πάσα» στον Τσίπρα

Τα κακά μαντάτα φτάνουν, όμως, και από τις δημοσκοπήσεις, η τελευταία μέτρηση της MRB έδωσε τρία ευρήματα που χτυπάνε «καμπάνες» στο Μαξίμου.

Δημοσίευση 15:01’
Τσίπρας εκλογές

Τα κακά μαντάτα φτάνουν, όμως, και από τις δημοσκοπήσεις, η τελευταία μέτρηση της MRB έδωσε τρία ευρήματα που χτυπάνε «καμπάνες» στο Μαξίμου.

Για πρώτη φόρα από την ανάληψη της διακυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στρυμωγμένος και σε θέση άμυνας. Το τελευταίο διάστημα αναγκάζεται να απολογείται για την ακρίβεια, τους «Πάτσηδες» και τις υποκλοπές. Το επιτελικό κράτος, ο τρόπος διακυβέρνησης που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίχθηκε σε μη Νεοδημοκράτες, καταρρέει παταγωδώς υπό την πίεση κρίσεων. Πλέον και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την αμφισβήτηση που αντιμετωπίζει και εντός της κοινοβουλευτικής του ομάδας το σύστημα εξουσίας αλλά το χειρότερο είναι ότι πλέον συμβαίνει στην κοινωνία. Κάνει μια προσπάθεια να πει ότι «δεν ήξερα», «δεν έχω εμπλοκή» αλλά αυτό τραυματίζει την εικόνα του ικανού διαχειριστή των κρίσεων αλλά και της επιλογής προσώπων σε κομβικές θέσεις.

Το θέμα των υποκλοπών εξελίχθηκε στην αυλή του, στελέχη της επιλογής του και πρόσωπα κοντινά σε αυτόν κατηγορούνται ή στην καλύτερη περίπτωση ότι κάτω από τη μύτη τους οργανώθηκε ένα το δίκτυο παρακολούθησης τόσο μέσω της ΕΥΠ, όσο και μέσω του κακόβουλου λογισμικού. Και πραγματικά είναι εφιαλτικό να συνειδητοποιείς και να παραδέχεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι το μισό υπουργικό, κομβικοί Υπουργοί για την ασφάλεια της χώρας σε μια γεωπολιτική ανασφάλεια με ανοιχτή την απειλή της Τουρκίας ήταν σε καθεστώς παρακολούθησης. Δηλαδή ότι κάποιοι έχουν στα χέρια τους και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, να μην ήξερε ο Πρωθυπουργός ή να ήξερε; Η φράση του, στη συνέντευξη στον Αντ1, «ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν παρακολουθούνται και ότι δεν υπάρχει κέντρο που συντονίζει το Predator…Εγώ δεν έχω καμία σχέση», είναι αρκούντως ανησυχητική. Ο πρωθυπουργός, δηλαδή, παραδέχεται ότι το επιτελικό κράτος είναι ανίκανο να διασφαλίσει το απόρρητο των συνομιλιών των Υπουργών και της κυβέρνησης. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας, και προσέξτε αν δεν ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης να καταγγείλει το γεγονός η δουλίτσα θα συνεχιζόταν.

Επίσης ο Πρωθυπουργός πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τους εκβιαστές και το τι ακριβώς του ζήτησαν; Δεν μπορεί να ζητά από όλους τους άλλους στοιχεία και να προβαίνει ο ίδιος σε τέτοια καταγγελία χωρίς ονόματα και διευθύνσεις.

Τα κακά μαντάτα φτάνουν, όμως, και από τις δημοσκοπήσεις, η τελευταία μέτρηση της MRB έδωσε τρία ευρήματα που χτυπάνε «καμπάνες» στο Μαξίμου. Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα να χειριστεί «τα θέματα στήριξης του εισοδήματος της μεσαίας τάξης», «τα θέματα αντιμετώπισης της ακρίβειας/αισχροκέρδειας» και «τα θέματα διαφάνειας/διαφθοράς». Για πρώτη φορά σε συγκριτικά ποιοτικά στοιχεία ήταν περισσότεροι από εκείνους που έχουν εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το 30,6% έχει μια καλύτερη λύση να προσφέρει για τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές, όταν το 29,4% βρίσκει αποτελεσματικότερες τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Πρωθυπουργός. Το 34,7% λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προστατεύσει τα οικονομικά των μεσαίων, ενώ το 28,5% τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται επίσης με 29,2% έναντι 24% σε θέματα διαφθοράς/διαφάνειας.